BİRDİR: “MERSİN HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULAMIYOR”

BİRDİR: “MERSİN HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULAMIYOR” cukurovagazetesi.com

Mersin’in Marka Değerlerini Tanıtma Derneği (MERKADER), Mersin’e değer katacak ürün ve değerlerin tanıtım çalışmalarını yürüteceğini belirten Kemal Birdir, “Biz dernek olarak, birçok üründe birçok değerde Mersin’in hak ettiği değerde ve hak ettiği güçte bulunmadığını düşünüyoruz” dedi.


Haber – Vecdi Yenigül

Mersin’i ve Mersin markalarını bir araya getirerek tanıtabilmeyi amaçlayan MERKADER, Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu gerçekleştirdikten sonra çelenk sunma töreni ve bando ekibi gösterisinden sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına MERKADER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gazeteci Fatih Alkar, MERKADER Kurucu Başkan Prof. Dr. Kemal Birdir, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve diğer dernek üyelerinin katıldı.

BİRDİR: “MERSİN KESİNLİKLE BİR DÜNYA ŞEHRİ”

Kemal Birdir, Mersin severler olarak bir grup arkadaşlarıyla birlikte Mersin’e değer katmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Tecrübelerimiz ekseninde Mersin’e değer katmaya çalışacağız. Bu eksende bilgi birikimimizden ve tecrübelerimizden faydalanacağız. Yaptığımız farklı çalışmalar var. Tanıtım çalışmaları, Mersin’e değer katacak ürün ve değerlerin, turizm değerlerinin, tarım değerlerinin, sanayi değerlerinin ön plana çıkabilmesi için tanıtım çalışmaları olduğunu söyleyebilirim bu çalışmaların. Bununla beraber yine Mersin’in özellikle marka değerlerinin şehir bağlamında, ki bana göre Mersin kesinlikle bir dünya şehri. Dünyanın en değerli limanına sahip, dünyanın bilinen en eski yerleşim yerlerinden birine sahip. Fakat dernek olarak biz birçok üründe birçok değerde Mersin’in hak ettiği değerde ve hak ettiği güçte bulunmadığı düşüncesindeyim. Bu alanlarda çalışmalarımız olacak ve devam edecek. Bunları elimizden geldikçe sizlerle de paylaşmaya devam edeceğiz. Siz basın mensuplarının bu anlamda bize verdiği desteğe çok ihtiyacımız var.

KIZILTAN: “MERSİN’İN KENDİSİ BİR MARKA”

Yapılan açıklamada konuşan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise, MERKADER’in kalabalık olmayan ama samimi, amatör ruhlu bir kadro ile kurulduğunu söyleyerek, “Bu arkadaşların her biri zaten kişisel olarak marka. Bu arkadaşlarımız MERKADER’i kuruyor. Mersin’i ve Mersin markalarını bu alanda tanıtabilmek için. Tabii ki sivil toplum örgütlerimiz sosyal hayatta, toplumsal hayatta, kültürel hayatta çok önemli kurumlardır. Biz tüm sivil toplum örgütlülerimizi gerek Mersin için çalışan gerek Türkiye için çalışan toplum için çalışan kurumlarımızı önemsiyoruz. Onların çalışmalarına projelerine destek veriyoruz. Ben iş başına geldiğimden beri hemen hemen çoğuyla sıkı bir diyalog içindeyim. Mersin aslında kendisi bir marka. Bu markayı ve marka değerini bizim artırmamız lazım. Mersin kendi içinde birçok markayı barındırıyor. Marka olan sektörlerimiz var. Lojistikte dünya markasıyız bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tabii ki bunu daha ileriye taşımamız gerekiyor. Bugün liman kapasitemiz çok üzerinde. İkinci bir liman kurulma aşamasında. Devlet söz verdi bu konuda. Mersin’e ikinci bir liman yapılacak diye. Bunun için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak hızla o yöne çekiyoruz. Tarımda da bir marka Mersin. Son 20 yıldır sanayiye de çok büyük bir atak yaptık. Aslında 50 sene önceleri mersin, Türkiye’nin sanayinin sayılı şehirlerindendi. Fakat sonralarında tarım ve lojistik ağır basınca ve gelişince o yönlere ağır verildi. Bir tek turizmde geri kalındı. Onda da önümüzdeki 10 15 yıl içerisinde büyük bir atak yapılacağını düşünüyorum. Mersin kendi içinde markalar barındırıyor demiştim. Bu markalar kendi içinde sektörlere bölünüyor. Bu sektörlerde kendi içinde dinamik ve inovatif çalışan. ARGE’ye önem veren şirketlerimiz, kurumlarımız var. Onlar da markalar yarattılar. İçimizde gerçekten yaptıklarıyla, ürünleriyle Mersin markası olan arkadaşlarımız var. Ben bizzat firmalarımızı sürekli geziyorum. Ön plana çıkartmaya çalışıyorum. İşte Markader gerçekten Mersin’de ürünler üreten hizmetler üreten firmalarımızı kıyıda, köşede, bucakta bulacak ve bu firmalarımızı hem Mersin’e hem ülkemize tanıtacağız. Hepinize başarılar diliyorum. Böyle bir düşünceyle yola çıktığınız için teşekkür ediyorum gurur duyuyorum sizlerle” diyerek sözlerini sonlandırdı.