Vali Su: “Sürücülerimizi daha bilinçli olmaya davet ediyorum”

Vali Su: “Sürücülerimizi daha bilinçli olmaya davet ediyorum” cukurovagazetesi.com

‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganı kapsamında Mersin Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri’nce Önce Yaya Uygulaması Farkındalık Etkinliği düzenlendi. Uygulamaya katılan Vali Su, “Yaya güvenliği kırmızı çizgimizdir. Kampanyamızla 2021 yılında da 2020 yılına göre biraz daha mesafe alacağız. Ölümlü trafik kazalarında ve yaralanmalı trafik kazalarında oranlarımızı azaltmış olacağız. Sürücülerimizi bu kampanyaya destek olmaya ve daha bilinçli olmaya davet ediyorum” dedi.


Haber- Vecdi Yenigül

‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganı kapsamında trafikte yayaların güvenliğini sağlamak ve can kayıplarının azaltılması kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. Mersin Oteli yaya geçidinde gerçekleşen etkinliğe Vali İhsan Su, İlçe Kaymakamları, Sivil Toplum Kuruluşları ve basın görevlileri katıldı. Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte, katılımcılara üzerinde ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ yazılı şapka ve maske dağıtıldı. Vali Su, sürücülere ve yayalara trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Vali Su, farkındalık amacıyla yaya geçidinde bulunan çizgilerden birini kırmızı renge boyadı. Uygulamanın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Su, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının her yıl alınan tedbirler doğrultusunda azaldığına vurgu yaptı ve herkesi kurallara uyma konusunda bilinçli olmaya davet etti.

“ÇALIŞMALARIMIZ OLUMLU SONUÇLAR VERMEYE DEVAM EDECEK”

Vali Su, uygulama sonrası yaptığı açıklamada sürücülerin yaya geçitlerinde duyarlı olması gerektiğini ve bu uygulamaların farkındalık yaratmaya devam edeceğini ifade ederek, “İçişleri Bakanlığımızın Koordinasyonunda tüm ülkemizde olduğu gibi, ilimizde de yaya güvenliğine yönelik 2019 yılından itibaren bir dizi kampanya ve çalışmaları başlattık ve sürdürüyoruz. Bu çerçevede ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ kampanyası ile 2019 yılını yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmişti. Bu kampanyayı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam ediyoruz. Trafikte yaya güvenliği çok önemli, bu çerçevede özellikle trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde kırmızı çizgimizi çizdik. Yani yayaların güvenliği bizim kırmızı çizgimiz. Tüm sürücülerimize ifade etmek isterim ki özellikle okul önlerinde, trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde yaya olarak geçen vatandaşlarımıza mutlaka öncelik verilmesi sürücü arkadaşlarımızın bu konuda duyarlı davranması ve bu anlamda yaya geçitlerine yaklaşırken süratını azaltmalı ve bir yayamız geçerken ona öncelik vermesini arzu ediyoruz. 2018 yılında da kanunen düzenleme de yapılmıştır. Bu farkındalığı artırarak tüm birimlerimizle başta ben olmak üzere, İlçe Kaymakamlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Kamu ve Kuruluşlarımızın yetkilileri, Şoförler Derneğimiz hepsi ile beraber bu konuda farkındalık oluşturmak üzere alandayız. İnanıyorum ki bu tür çalışmalarımız olumlu neticeler verdi vermeye de devam edecek” dedi.

“TÜM SÜRÜCÜLERİMİZİ KAMPANYAYA DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Yapılan kampanyaların olumlu sonuç verdiğini ve Mersin’de trafik kazalarında ciddi bir düşüş yaşandığını vurgulayan Vali Su, “Bu kampanyalar sonucunda ilimizde yayalarla ilgili olarak ölümlü trafik kazalarında yüzde 17, yaralanmalı trafik kazalarında yüzde 32 oranında azalma meydana gelmiştir. 2019 yılına göre 2020 yılında bu oranlarda azalmalar meydana gelmiştir. İnanıyorum ki Yaya Güvenliği Kırmızı Çizgimizdir kampanyamızla 2021 yılında da 2020 yılına göre biraz daha mesafe alacağız. Daha da oranlarımızı ölümlü trafik kazalarında ve yaralanmalı trafik kazalarında azalışı daha da azaltmış olacağız. Tüm sürücülerimizi bu kampanyaya destek olmaya ve daha bilinçli olmaya davet ediyorum. Bu konuda kurallara uyan sürücülerimize, yayalarımıza teşekkür ediyorum. Kampanyamızın ilimize hayırlı olmasını ve başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu.