Aşık Veysel’in torunu Ezgi Arıkan, dedesinin anısını yaşatıyor

Aşık Veysel’in torunu Ezgi Arıkan, dedesinin anısını yaşatıyor cukurovagazetesi.com

Türk halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun 48. ölüm yıldönümünde torunu Ezgi Arıkan, "Anlatmam Derdimi Dertsiz İnsana" klibini çekti. Arıkan, “Söz konusu dedem olunca, kendimizi doğaya bıraktık ve klip çekimleri sırasında herkes gönlünü ortaya koydu. Dolayısıyla çok hissiyatlı bir çalışma ortaya çıktı” dedi.


Özel Haber – Erol Kamalak

Aşık Veysel Şatıroğlu’nun torunu olarak dünyaya gelmenin, dedesinin eserleriyle ve hikayeleriyle büyümenin kendisini müzik aşığı yaptığını belirten Ezgi Arıkan, “Kendimi bildim bileli hep bir müzik grubum vardı ve birçok grupla Türkçe ve İngilizce pop/rock/alternatif tarzlarda solist olarak performans sergiledim. Amatör zamanlarımdan şimdiki profesyonel zamanlara kadar dedeme karşı içimde hep karşı koyamadığım bir minnet duygusu vardı ve ben de 48. ölüm yıldönümünde “Anlatmam Derdimi Dertsiz İnsana” türküsünü kendi tarzımda yorumlayarak dedeme teşekkür etmek, ona olan hayranlığımı, onun sanatına olan saygımı dile getirmek ve tüm bunları sevenleriyle paylaşmak istedim. En büyük destek, klibimize gelen güzel ve anlamlı yorumlar ile paylaşımlar oldu. Sosyal medyadaki etkileşimler sonucunda Aşık Veysel’e gönül vermiş birçok sanatçı, müzisyen, gazeteci de kendi sosyal medya hesaplarından klibimizi takipçileriyle paylaştı ve destek oldular” diye konuştu.

“DEDEMİN TÜRKÜLERİNİ SÖYLEMEK, ANLAMLI AMA BİR O KADAR DA ZOR”

Klip çekimlerinin bir günde tamamlandığını söyleyen Arıkan, “Profesyonel bir ekiple çalıştık. O yüzden hava koşulları dışında bizi zorlayan bir nokta olmadı. Tabi ki söz konusu dedem olunca, kendimizi doğaya bıraktık ve klip çekimleri sırasında herkes gönlünü ortaya koydu dolayısıyla çok hissiyatlı bir çalışma ortaya çıktı. Bu topraklara ve bize dair söylenecek ne varsa ustalarımız zaten söylemiş, genç müzisyenler olarak bize düşen de onların emanetini diri tutmak ve kendi jenerasyonumuzla paylaşmak. Bunun yanı sıra gelecekte kendi şarkılarımı müzikseverlerle paylaşmak gibi bir hayalim de var. Dedemin türkülerini söylemek benim için çok özel ve anlamlı bir duygu ama bir o kadar da zor. Hem müzikal olarak ciddi bir çalışma gerektirmesi sebebiyle hem de dedemin adına yakışır bir biçimde kendi formunu bozmadan kendi yorumumu katabilmek için ince eleyip sık dokudum ve çok çalıştım diyebilirim’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.