Şehit yakını ve gazilere devlet övünç madalyası verildi

Şehit yakını ve gazilere devlet övünç madalyası verildi cukurovagazetesi.com

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Mersin Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenledi. Şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyalarını Vali Su verdi. Törende konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize layık olmak, için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Biz ancak bu ruhla onlara layık olabiliriz” dedi.


Haber – Uğur Özgür

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da katıldı. Şehit ve Gazi olan vatandaşlarımızın isimlerinin okunduğu törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı da okundu. Törende anılan 6 şehidimizin ve 5 gazimizin isimleri şöyle: Şehit Piyade Uzman Çavuş Atanur Bal, Şehit İstihkam Astsubay Çavuş Sinan Köse, Şehir Sağlık Astsubay Çavuş Mehmet Muhammet Akay, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Osman Ak, Şehit Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzer, Gazi Piyadeli Sözleşmeli Er Durmuş Öner, Gazi İstihkam Onbaşı Ömer Faruk Türkmen, Gazi Piyade Uzman Onbaşı  Mehmet Başaran, Gazi Piyadeli Sözleşmeli Er Cemal Erdeniz, Gazi Polis Memuru Hasan Develi, Gazi Polis Memuru Dursel Hacıoğlu. 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili yer verilen mesajda Erdoğan, “106 seney-i devriyesi millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi’nin bütün kahramanları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Çanakkale Anadolu Türk varlığına ve mukaddes değerlerimize hasım olanlara karşı kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır. Çanakkale ruhu yüreğimizi ecdadından devraldığı bağımsızlık ülküsünü gelecek nesillere daha güçlü şekilde temsil edeceği kutsal bir değerdir. Tarih topraklarımız işgal edenlerin hüsrana uğradıkları nice ibretlik derslerle doludur. Aziz milletimiz Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, 15 Temmuz’da da aynı mücadele ruhuyla işgale geçit vermemiştir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya kararlıyız. Çanakkale ruhunun bugün de dipdiri olduğunu görmek en büyük güvencemizdir. Ecdadımızın layıkları istikbalimizden asla taviz vermeyecek, hep birlikte istikbale yürüyeceğiz. Mukaddes temeller için en zor şartlarda da düşmanları mağrur koyan türküleri bugün beraberliği, dirliği muhafaza etmek için aynı idrakle gerekirse canını feda etmeye hazırdır. Bastığı toprakları canından değerli gören, vatanı kurtarma kaygısı olan evlatlar olarak bugün de ülkemiz üzerinde oynanan hadiselere geçit vermeyecek, milletimizin bekasını, topyekun mücadele ile savunacağız. Bugün Çanakkale Zaferi’ni kutluyor 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize vatan kuran şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.

VALİ SU: “ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Mersin Valisi Ali İhsan Su, şehit ve gazilere layık olmak adına çok çalışmaları gerektiğine vurgu yaparak, “Vatanımız, milletimiz, bayrağımız, ezanımız için en kıymetli varlıkları olan canlarını seve seve ortaya koyan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratını tevcih etmek üzere buradayız. Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, 15 Temmuz’a kadar her zaman vatanımız ve milletimiz için, aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz canlarını ortaya koymuşlar. İstiklalimizden, bağımsızlığımızdan, hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya göstermişler ve bu güzel vatanımızı armağan etmişlerdir. Bizler de onlardan aldığımız ruhla, onların bize ışık tuttuğu ruhla, ülkemizi en üst seviyelere çıkarmak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize layık olmak, için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Biz ancak bu ruhla onlara layık olabiliriz. Vatanımız, ülkemiz, bayrağımız ve ezanımız için canlarını seve seve feda eden başta Gazi Musta Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimiz rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum” diye konuştu.