Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 98. yıl dönümü kutlandı

Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 98. yıl dönümü kutlandı cukurovagazetesi.com

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mart 1923’te Mersin’e gelişinin 98. yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Koronavirüs önlemleri kapsamında düzenlenen törende bu yıl sınırlı sayıda katılımcı yer aldı.


Haber – Uğur Özgür

Törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, askerler ve gaziler katıldı

VALİ SU: “ECDADIMIZA LAYIK OLMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde, Vali Ali İhsan Su, Tuğamiral Fuat Gedik ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Tören sonrası Vali Su gazetecilere yaptığı açıklamada, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişleri münasebetiyle yıl dönümünde çelenk sunma törenini gerçekleştirdik. Tabi ki bizler Atatürk’ün gösterdiği yolda ülkemizi çağdaş ve uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ecdadımıza bize bu vatana bu milleti miras bırakan ecdadımıza layık olmak için üstün bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.