image Fatma Duru
DÜNYANIN ÇİVİSİ ÇIKTI!



Yazı Tarihi : 2.05.2021
 E-Mail : durufatma512@gmail.com

 

Evet. Bu defa deyim yerinde ise dünyanın tam anlamıyla çivisi çıktı. Kabus dolu günler ilk önce Çin'in Vuhan kentinde başladı. Kısa süre içinde artık Türkiye de bu salgının tam ortasında buldu kendini. Dehşetin adı koronavirüs. Her kafadan bir ses çıktı. Ağzı olan herkes konuştu sizin anlayacağınız. Kimileri nükleer savaş olarak adlandırırken, kimileri koca bir yalan olduğunu düşündü. Ama hiç kimse mantıklı düşünüp uyulması gereken kurallara uymayı beceremedi. Sebebi ne olursa olsun büyük bir felaketin ortasındayız. Bu felaket tablosunu görmek için Hindistan’a bakmak yeterli sanırım. Tek bildiğim gerçek dünyanın çivisi çıktı.

Dedik ya her kafadan bir ses çıktı diye, bilen de konuştu bilmeyen de. Fikri olan da yorum yaptı olmayan da... Görevini hakkıyla yapan tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum ve tüm olumsuz eleştirilerin dışında tutuyorum. Ama... Salgının baş gösterdiği ilk günden bu yana devlet ve millet olarak vatandaş olarak görevimizi tam anlamıyla yerine getiremedik. Kurallara alışamadık, bir türlü benimseyemedik. Toplu ortamlardan kaçınmalıyız denildi ama bunu toplumca hayata geçiremedik.

Vatandaş iyi ve hoş konuştu: “Sokağa çıkma yasağı getirilsin, yoksa bu salgının önüne geçilmez” diye. Ama... Sadece konuşmakla kaldı. Tam kapanma tatile çıkmak için bir fırsat olarak görüldü! Adamakıllı uygulayan çok nadir çıktı. Sokağa çıkma yasağından bir gün önce markette, kasapta, alışveriş merkezlerinde herkes birbirini çiğnedikten sonra kusura bakmayın ama istediği kadar sokağa çıkmak yasak olsun bir şey ifade eder mi?

Aşı dediler. İyi güzel çıksın olalım... Çıktı bir süre sonra zar zor. Hala aşı olmak isteyip olamayan ve üstelik kronik hastalığı olduğu halde aşı olamayan bir sürü insan var. Yaş almış büyüklerimizi korumak için aşıladık ama onları da eve kapattık. Yaş almış bu insanlarımızın ruhsal ve bedensel bir çöküntünün içerisine girmesinin kapılarını mı araladık? İşlerinin başında olması gereken genç kesim ise halen aşılanamadı. Acaba aşılamaya önce kalabalıkların içerisinde ve işlerinin başında olması gereken kitleden mi başlasaydık? Aşı tek doz yeterli mi? Yoksa 2 hatta 3 doz mu olmalı? Korunmak için her yıl mı aşı yaptırmalıyız?... Bitmeyen ve bitecek gibi de gözükmeyen sorular…

Durum bunlardan ibaret. İçimden bir ses bunlar daha iyi günlerimiz diyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Ha bu arada hala korona geçirmemiş olanları da tebrik ediyorum. Aynı şekilde korunmaya devam. Sağlıkla kalın…




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA