Narenciye fabrikasında çıkan yangın korkuttu





Tarih: 9 Şubat 2021 Salı 14:54



Mersin’in Akdeniz ilçesinde narenciye paketleme fabrikasında çıkan yangın korku yarattı. Neden çıktığı belli olmayan yangın, 4 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. Fabrika işletme müdürü Cem Ceyhun Aşkın, “Yüzlerce insan aç kalacak. Limon, mandalina, greyfurt, portakal ne ararsan vardı. Hepsi heba oldu, çöp oldu” dedi.

Haber – Uğur Özgür

Akdeniz ilçesinde bulunan Bağlarbaşı Mahallesi'nde bir narenciye paketleme fabrikasında yangın çıktı. Yangın yerine Mersin ve Tarsus'tan itfaiye ekipleri sevk edildi. Ortalama 200 kişinin çalıştığı fabrikada ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Şube Sorumlusu Kenan Demirpolat, yaptığı açıklamada Mersin ve Tarsus itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiğini söyledi. Demirpolat, “Narenciye dünyasında yangın çıktı. 15 itfaiye aracımız ve destekli araçlarla canla başla müdahale ediyoruz. Yangının neyden çıktığını bilmiyoruz” diye konuştu.

“YÜZLERCE İNSAN AÇ KALACAK”

Fabrika işletme müdürü Cem Ceyhun Aşkın, “Canım yanıyor, ekmek teknem yanıyor. Yüzlerce insan bu yüzden aç kalacak. Limon, mandalina, greyfurt, portakal ne ararsan var. Hepsi heba oldu, çöp oldu yandı gitti” ifadelerini kullandı. Yangının büyük olması nedeniyle ekipler itfaiye araçları, kepçe ve iş makinaları ile yangın müdahale etti.

YANGIN, 4 SAATLİK ÇALIŞMA SONUNDA KONTROL ALTINA ALINDI

Nedeni belli olmayan yangın, 4 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. Olay yerine Mersin ve Tarsus'tan itfaiye ekipleri sevk edilirken Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de olay yerine gelmesiyle yangın kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması sırasında polis ekipleri önlem almaya devam etti.

YANGININ ACI YÜZÜ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Sabah saatlerinde gün doğmadan gerçekleşen yangında, gün ağırınca acı tablo ortaya çıktı. Fabrikanın tamamen kullanılmaz hale geldiği ve içeride bulunan narenciyelerin tamamının yandığı belirlendi. Fabrika kullanılmaz hale gelirken, yetkililer içerideki zararın tespiti için çalışmalara başladı. Öte yandan fabrikada çalışan işçilerin de soğutma çalışmalarını üzgün gözlerle izlediği görüldü. İşçilerden biri, "Bir anda yangın çıktı, herkes telaşla dışarı çıktı. Birden fabrikaya yayıldı. Şükür kimsede bir şey yok. İçeride portakal, mandalina, limon, greyfurt vardı. Depolar ful doluydu. İşlenmemiş alanda da narenciye çok vardı" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürmeye devam ediyor.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA