TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Başarır, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiğini görüyoruz. İşte ülkenin geldiği durum budur ve bunu alkışlayacak kadar hukuktan, nezaketten uzak insanlar var. Sayın Başkanım, bu ülkede hukuk kalmamıştır, hukuk sarayın talimatları doğrultusunda darbe yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.
Başarır, CHP Grubu olarak bu durumu değerlendirmek üzere TBMM Başkanlığı'ndan ara verilmesini talep ettiklerini belirtti. Açıklamasının ardından AK Parti sıralarından gelen alkışlar ve tepkiler, Meclis’te tansiyonu yükseltti.
“BU BİR SİVİL DARBEDİR”
Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da duruma sert tepki gösterdi. Paylaştığı videoda, “Bu bir sivil darbedir! Bu ülkede artık hiçbir vatandaşımızın malı, hukuku ve canı güvende değildir! Bir sabah şafak operasyonlarıyla gözaltına alınabilir, tapularınıza ve diplomalarınıza el konulabilir! Bu hukuksuz karara karşı 86 milyon birlikte direnmeliyiz! Bu kararı tanımıyoruz! Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız!” ifadelerini kullandı.
CHP cephesinden yapılan açıklamalarda, İmamoğlu’na yönelik bu kararın siyasi bir müdahale olduğu savunulurken, konuyla ilgili hukuki sürecin takip edileceği vurgulandı. Öte yandan, AK Parti ve MHP kanadından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.