GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPMAKTAN MUTLUYUZ





Tarih: 1 Şubat 2021 Pazartesi 18:11



Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençler başta olmak üzere, eğitime ve öğrencilere destek olmayı sürdürüyor.

 Ücretsiz kurs merkezlerimizle, eğitimde fırsat eşitliği yarattık

 Üniversite sınavına hazırlanan gençlere ücretsiz kurs desteği verdiklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Akdeniz, Tarsus, Anamur, Gülnar, Silifke, Mut, Erdemli, Bozyazı ve Aydıncık olmak üzere 9 ilçede açtığımız üniversite hazırlık kurs merkezleri ile Yenice’de bulunan 1 LGS hazırlık merkezinde binlerce öğrenciye, değişik branşlarda 222 öğretmen tarafından ders veriliyor. Eğitimde fırsat eşitliğine kavuşan bu öğrencilerden 1.350 kişi, geçen yıl tercih ettikleri ve istedikleri üniversiteleri kazandılar. Bu yıl pandemi dolayısıyla kurs merkezlerimizde ilk dönem yüz yüze eğitim veremedik, ancak internet üzerinden online eğitimlerimiz aralıksız devam etti. İkinci dönemde ise gerekli önlemler alınarak dersler öğlene kadar online, öğleden sonra yüz yüze gerçekleşmeye başladı” dedi. Kurs merkezlerinde görev yapan öğretmenler tarafından soru bankaları da hazırlandığını ifade eden Başkan Seçer, “Hazırlanan bu soru bankaları, kurs merkezlerimizde eğitim gören binlerce öğrencimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Böylece sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz, sınav pratiklerini ve test tekniklerini arttıracak olan binlerce soruya kolayca ulaşırken, ayrıca dışarıdan parayla soru kitapları almak zorunda kalmamaktadır” dedi. 

 Gençlerimize aylık 200 lira eğitim yardımı yapıyoruz

Gençlerin, geleceğimizin teminatı olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Teminatımız olan gençlerimizin iyi bir eğitim alarak yetişmeleri gerektiğine inanıyoruz. Günümüzde gelişmiş ülkeler, bütçelerinin önemli bir kısmını eğitim için ayırıyorlar. Biz de yerel yönetim olarak, yasaların bizlere verdiği yetki ve imkanlarımız ölçüsünde en değerli, en önemli ve en yüksek katkıyı eğitime ve gençlerimize vermek istiyoruz” dedi. Üniversiteyi kazanan gençlere, karşılıksız eğitim yardımında da bulunduklarını hatırlatan Başkan Seçer, “Bu yıl üniversiteyi kazanan toplam 6 bin 418 öğrencinin hesabına, ayda 200 lira olmak üzere toplamda 1.400 lira yatırılıyor. Ayrıca sınav sonrası tercih döneminde de aday gençlerimize, geleceklerini belirleyecek mesleği ve okulu seçme konusunda rehberlik hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi. Evlerinden uzakta eğitim gören öğrencilerin kalabileceği yurtların da çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Gülnar’da 60’ı erkek, 68’i kız olmak üzere toplamda 128 öğrenci kapasiteli bir yurt çalışmamız var.  Bu yurt inşaatı tamamlandığı zaman, kırsal mahallelerden eğitim için gelen öğrencilerimiz burada kalacak” dedi.


  Gençlerimiz Türkiye’nin aydınlık geleceğidir

 Mersin’deki tüm öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarından 2024 yılına kadar 1 liradan faydalanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Özellikle ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocukları olan gençlerimizin kafalarında, maddiyatla ilgili hiçbir sorun olmasını istemiyoruz. Benim genç kardeşlerim, 1 lirayla Mersin’de bir uçtan diğer uca kadar gidebilmeli. Bugünün gençleri, Türkiye’nin aydınlık geleceğidir. Geleceğimizin daha da aydınlık olmasını istiyorsak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yaparken bütün sınırlarımızı zorlamalıyız. Bundan dolayı her fırsatta öğrencilerimize, gençlerimize bir katkı yapmanın fırsatını kolluyoruz. Çünkü, geleceğimize yatırım yapmak bizi de mutlu ediyor” dedi.  

 

 


 

 

 


 


 

 


 

 

 

 

 


 


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA