Basın Evi, Mezitli’de açıldı!





Tarih: 11 Ocak 2021 Pazartesi 17:07



Mezitli Belediyesi tarafından yapılan Basın Evi’nin açılış töreni gerçekleşti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne teslim edilen Basın Evi açılışında konuşan Neşet Tarhan, “Her şeyden önce birlikteliği sağlamak gerekir. Ülkemizde bunu sağlayamazsak bu birlikteliği sağlayamazsak, ortak noktada buluşamazsak, demokrasiyi tam anlamıyla gerçekleştiremezsek hiçbir sorunun çözümü mümkün değil. Yoksa yıllardır 10 Ocak’ta bu sorunları tekrarlamış olacağız” dedi.

Haber- Barış Köksal

 

Basın Evi açılışı, 10 Ocak Gazeteciler Günü’ne yetiştirilerek, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, MTSO Başkanı Ayhan  Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, Toroslar Belediyesi Başkanvekili Adnan Baş, Mezitli Belediye Meclis Üyeleri, Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürü Çetin Oranlı’nın ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleşti. 24 Temmuz Basın Bayramı’nda temeli atılan Basın Evi, Yeni Mahalle Kadın Üretici Pazarı Kuzeyi, Mezitli Deresi Doğusu’nda artık zor koşullarda büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının uğrak mekanı olacak.

Açılışta konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, bugün güzel bir gün için toplandıklarını belirterek, “Artık güzel şeylere bakalım, güzel şeyler konuşalım. Biz bu projemizi ilk Neşet Tarhan’a ilettiğimizde böyle bir hayalimiz olduğunu söylemiştik. Neşet başkanımız da kendisinin de böyle bir projesi olduğunu ifade etti. Ve orada doğan bir sinerjiyle buralara kadar geldik. 24 temmuzda temelini hep beraber atmıştık. Dediğimiz gibi her şey bir hayalle başlar ve bir hayal sonrasında burada gazeteci arkadaşlarımızın bütün streslerini üzerlerinden atacağı bir mekan olacak” dedi.

TEPE: “GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZ BURADA DOSTANE İLİŞKİLER KURABİLECEKLER”

Gazetecilik mesleğinin stresli bir meslek olduğunu ve gazetecilerin streslerini ailesine hatta halka aktararak olumsuz etkiler bıraktığını vurgulayan Tepe, “O yüzden gazetecilerin biraz rahat olması lazım. Bu basın evi bize buna sağlayacak. Buraya girdiğimiz zaman bütün siyasi düşüncelerden arkadaşlarımız çıkacaklar ve gelecekler burada dostane ilişkilerin kurulacağı daha dostane ilişkilerin kurulacağı kendi aramızda da fikir alışverişi yapılacak bir yer olacak burası. Tabi pandemi sürecinde aktif kullanılmayacak ama pandemi de geçecek. Hep söylüyoruz 2020 yılı kötü ama bundan sonraki yıllara umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

TARHAN: “DEMOKRASİYİ GERÇEKLEŞTİREMEZSEK ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİL”

Konuşmasına çalışan ve çalışamayan tüm basın emekçilerinin günlerini kutlayarak başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, özgür basının demokrasinin gereği olduğunun altını çizerek, “Halkın gözü, dili kulağı olmaya çalışan basın mensuplarına minnettarız. Basınla ilgili bazı sorunları not almıştım sonra vazgeçtim. Önemli olan bir iki konunun üzerinde duracağım. Birincisi herkesin siyasi parti ayrımı yapılmaksızın aileleri ile birlikte burada bir arada sevgi içerisinde güzel saatler geçirmesidir. Bizim de zaten birçok açılışımızda bunu gerçekleştiriyoruz. Her şeyden önce birlikteliği sağlamak gerekir. Ülkemizde bunu sağlayamazsak bu birlikteliği sağlayamazsak ortak noktada buluşamazsak demokrasiyi tam anlamıyla gerçekleştiremezsek hiçbir sorunun çözümü mümkün değil. Yoksa yıllardır 10 Ocak’ta bu sorunları tekrarlamış olacağız” şeklinde konuştu.

“GÜVENİ SAĞLAYABİLİRSEK BAŞARIYA ULAŞIYORUZ”

Basın Evi’nin yapılışı sırasında yapım aşamalarını yerinde incelerken oradan bir vatandaşın ‘burada ne olacak’ diye sorduğunu ve vatandaşla arasında geçen diyaloğu anlatan Tarhan, “Yer konusunda bir hanımefendi bakıyordu burada ne olacak diyerek. Belediyeler bir yeri yaparken, buraya yüksek bir bina yapılacak acaba önüm kapanacak mı, o hanımefendiyi ilgilendiren oydu o gün için. Dedim ki merak etmeyin buraya yüksek bir yapı yapılmayacak, tek katlı prefabrik küçük bir basın çalışanlarımız için bir yer yapıyoruz. Hanımefendinin söylediği çok önemliydi, ‘Başkanım biz size güveniyoruz, sizin kötü bir şey yapacağımızı zaten sanmıyoruz.’ Bizler bu güveni sağlayabilirsek işte belediye başkanları olarak, milletvekilleri olarak, gazeteciler olarak toplumun her kesiminde başarıya ulaşırız diyoruz. Az önce de Ticaret Odası Başkanımızda dile getirdi, işvereniyle işçisiyle birlikte aynı sorunları çözmeye çalışırsak burada başarılı oluruz. Mersin bu anlamda gerçekten çok şanslı” diye konuştu.

“BU BASIN EVİ BİR BAŞLANGIÇTIR”

Farklı siyasi düşünceleri bir araya getirebildikleri için, Basın Evi’nin de buna vesile olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Tarhan, “Biliyorum çok iyi bir yapı değil bu ama benim çok beğendiğim bir söz var bu anlamda, ‘en iyi, iyinin düşmanıdır’ derler. Eğer en iyiyi yaparsak bazen hiçbir şey yapamıyoruz. Bu bir başlangıçtır. Bizden sonra başkaları da büyüğünü yapar daha iyisini yapar. Gültak Başkanımız basın merkezi yapacak, belki onu da beğenmeyen arkadaşlarımız olacak eksik bularak stüdyo olsun içinde diyecekler. Belki Abdullah Bey başka bir şey yapacaktır. Bu işler böyle gide gide büyüyecektir.41 yıldır Mersin’deyim, bu yazılı ve görsel basındaki arkadaşlarla ve son zamanlarda internet gazeteciliği de buna dahil oldu. Çoğunu da tanıyorum. Ne kadar güç koşullar altında bu mesleği yaptıklarını biliyorum” ifadelerine yer verdi.

“YAPIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİR, KALICI OLSUN İSTİYORUZ”

Gazeteciler Cemiyeti’nin Atatürk Parkı’nda ve Adnan Menderes Bulvarı’nda iki kez lokal denemesi yaptığını ve daha sonra yıkıldığı söyleyerek, “Biz yapımızın sürdürülebilir ve kalıcı olsun istiyoruz. O nedenle burası kalıcı oldu. Birçok gazeteci arkadaşımızı kaybettik gerek pandemiden gerek başka bir sebepten. Çok değerli basın mensupları vardı hepsini sayamayacağım unuttuklarımda vardır elbet. Tankut Tufan, Hamdi Yurdakul, Peyami Safa Maracı, Nevzat Kelleli, Selçuk Ölçer ve pandemiden kaybettiğimiz Ender Erdemir ve Recep Yıldırım’ı anıyorum. Bu mütevazi Basın Evi’ni biz Mersin Gazeteciler Cemiyeti ve gazeteci arkadaşlarımızın ellerine teslim ediyoruz. Artık sorumluluk işletmeciliğinden, temizliğine kadar onlarda. Hep onlar bize hesap sorardı, bizde bazen gazetecilerden soru soracağız, sorgulayacağız onları. Biz buraya geldiğimiz zaman temiz bir mekan olsun istiyoruz. Ön tarafını da genişleterek kapatacağız yer sorunu da olmayacak diye düşünüyorum. 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tekrardan kutluyorum. Hayırlı olsun diyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmadan sonra kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleşti.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA