Çamsarı: “Onkoloji Hastanesi’ndearaştırma da yapılsın istiyoruz”





Tarih: 4 Ocak 2021 Pazartesi 17:54



Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde öncelikli hedeflerinin AR-GE imkanları oluşturarak dışa bağımlılığı azaltmak istediklerini söyleyerek, “Hocalarımızı AR-GE’ye teşvik ederek, dışarıdan önce bizim bir şeyler yapmamızı sağlamaya çalışıyoruz. Onkoloji Hastanesi, bir bilim yuvası olsun, gözbebeğimiz olsun, sadece tedavi değil, araştırma da yapsın istiyoruz. Hastanemizin ana önemi bu” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi 14 yataklı yoğun bakım ünitesi, 40 kişilik Kemoterapi ve Gündüz Tedavi Ünitesi, yetişkin ve çocuk için ayrı ayrı olmak üzere hematoloji ve onkoloji birimleri ile birlikte hizmet vermeyi sürdürüyor. Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nin bir araştırma ve eğitim hastanesi olduğunu belirten Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Burada sadece kemoterapi ve transplantasyon yapmakla yetinmiyoruz. AR-GE imkanları da oluşturmak istiyoruz. Dışa bağımlılığımızın azaltılması, yerli ve milli üretim 2023 hedefleri bizim önceliğimiz. Biz, biyoteknolojiden bilgisayar mühendisliğine kadar bununla uyumlu bölümler de açtık. Multidisipliner çalışarak, hocalarımızı da AR-GE’ye teşvik ederek, dışarıdan önce bizim bir şeyler yapmamızı sağlamaya çalışıyoruz. Onkoloji Hastanesi, bir bilim yuvası olsun, gözbebeğimiz olsun, sadece tedavi değil, araştırma da yapsın istiyoruz. Hastanemizin ana önemi bu” ifadelerini kullandı.

 

TEDAVİ İÇİN ŞEHİR DIŞINDAN DA HASTALAR GELİYOR

Onkoloji Hastanesi’ndeyetişkinler ve çocuklar için ayrı olmak üzere hematoloji ve onkoloji birimleri, ilgili laboratuvarlar ve diğer tedavi birimleri yer alırken gündüz tedavi ve yatarak tedavi imkanı da sunuluyor. Çamsarı, “Yetişkinler için 28 adet 2 kişilik oda, 20 adet 1 kişilik oda, 5 adet kemik iliği transplantasyon odası, çocuklar için 14 adet 2 kişilik oda, 8 adet 1 kişilik oda, 5 adet kemik iliği transplantasyon odası bulunuyor. Yatan hastalar ve gündüz tedavi olan hastalar için ayrı olmak üzere 10 adet polikliniğin hizmet verdiği hastanede, İyot Tedavi Ünitesinde 4 adet 1 kişilik odada yatarak tedavi olanağı sunuluyor. Ayrıca hasta yakınları için misafirhanemizde bulunuyor. Misafirhanemizin yapımında büyük emeği olan Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e verdiği desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Onkoloji servisinde sadece Mersin’deki hastalar değil, şehir dışından vatandaşlar da gelip tedavilerini burada gerçekleştirebiliyorlar. Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi olması için geldiklerini belirten Veysel Meynanlı, “Onkoloji hastaları için en iyi tedaviyi sunan bir hastanede. Hasta yakınları için bir misafirhane olması da biz hasta yakınlarına çok büyük bir destek. Ben şehir dışından geldim. Burada hizmet veren misafirhanede kalıyorum. Rahat ediyorum. Hijyenik ve her türlü imkan var. Hastamın her zaman yanında, yakınında olabiliyorum. Hasta yakınları olarak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya, Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA