Silifke Belediyespor güzel gidişi sürdürmek istiyor





Tarih: 19 Eylül 2024 Perşembe 16:03

Bilge Çakır

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Silifke Belediyespor, Anadolu Üniversitesi maçına hazırlanıyor. Gösterdiği performansla göz dolduran Silifke ekibi, bu maçı da kazanıp, çıkışını sürdürme hedefinde. 

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Silifke Belediyespor, sezona iyi başladı. Oynadığı 2 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik alan Silifke ekibi, bu hafta sonu deplasmanda oynayacağı Anadolu Üniversitesi maçına hazırlanıyor. Teknik Direktör İlker Avcıbay yönetiminde yaklaşık 2 saat antrenman yapan Mersin ekibi, performansıyla göz doldurdu. 


Takımın durumuyla ilgili konuşan Teknik Direktörü İlker Avcıbay, Muşspor maçında tribünlere gelerek kendilerini destekleyen taraftarlara teşekkür etti. İçerdeki ilk maçlarının kendileri için zor olacağını bildiklerini vurgulayan Avcıbay, “Şu yönden zor olacağını biliyorduk. Karşımızda bizim grubumuzun en iyi kadro kalitesine sahip üç takımdan biri vardı. Özellikle öndeki üçlüsü bizim takım bütçemizin üzerindeydi, biz o maliyetlere takım kurduk. Maçın zor olacağını biliyorduk ve oyunculara zaman ve alan bıraktığımızda hemen sonuçlandırıp cezayı kesecek yetenekteydiler. Bunun önlemlerini ve çalışmalarını hafta içi yaptık oyuncularımı tebrik ediyorum. Maç genelinde nerdeyse belki bir tane uzaktan atılan bir şut direkten dönen top dışında rakibe pozisyon vermedik” diye konuştu.


Maçlarda hata yapma lüksleri olmadığını dile getiren Avcıbay, “Rakipler bizim bütçemizin çok üstünde takımlar, hata yapma lüksümüz yok. Onun için tekrar hatasız oynayan oyuncularımı tebrik ediyorum. İnanılmaz bir taktik disipline sadık kaldılar. Bu duygularla, hislerle oynanan bir oyun değil, oyun zekası ve taktik disiplinle oynanan bir oyun. Oyuncularımda bunu biliyorlar ve taktik disipline ve oyun zekasına sadık kalıyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Gelişen, yeni kurulan bir takımız, içeri de böyle kaliteli bir takıma karşı ikinci yarının son bölümünde üstünlük kurmak ve nerede ise hiç pozisyon vermeden oynamak bana göre mükemmele yakın. Hayal satmayı seven bir yapım yok. Şampiyonluk naraları atanlar, şampiyonluk söylemleri bunlar kolay değil, her takım ister, her hoca ister, her taraftar ister, her oyuncu ister şampiyon olmak. Ama şampiyon olmak çok meşakkatlidir, iyi kadro kurmakta yetmez, çok daha fazla bütçeler gerekebilir, çok daha fazla destek olabilir, işte rakiplerimiz Bursa iç saha da kırk bin seyirciye oynuyor. On yedi bin kombine satmışlar Muş ve Karşıyaka da öyle, bunlar ciddi takımlar şakaya gelmez ciddi mücadeleler etmemiz lazım, biz bunu sağlıyoruz. Şampiyonluk söylemleri dediğim gibi hayal satmak değil, gerçekçi bakmak lazım ve gerçekçi bir şekilde futbolun gereklerini yapmak ve sonuca gitmek lazım, bizim amacımız bu, oyuncularımızla beraber bunun hedefindeyiz. İyi futbol, taktik disiplin ve sonuç” şeklinde konuştu. 
 


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA