ÖZDEMİR:"GAZETECİLER HÜR OLURSA TOPLUMA GÜZEL FİKİRLER YANSITIR"





Tarih: 30 Eylül 2021 Perşembe 16:40



Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni yeni adresinde ziyaret eden Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, “Gazetecilik mesleği gerçekten de zor bir meslek, hele hele ilkeli çalışan gazetecilerin işi daha da zor ama inşallah ileriki günlerde daha iyi bir kurumda görev yapacak duruma gelirsiniz. Çünkü gazetecinin vicdanı ne kadar hür olursa, fikirleri ne kadar hür ve serbest olursa o kadar güzel şeyleri topluma yansıtır ve güzel bir de örnek olur. Gazeteciliği yapan ya da yapacak olan kişilerin aynı çatı altında toplanması ve birlikte hareket edilmesi çok önemli” dedi.

Haber – Barış Köksal

“GAZETECİLER NEYSE İŞİN GERÇEĞİ ONU YANSITIRLAR”

Gazetecilerin bir kentin bütün olay ve olgularını yansıtan, halkı, toplumu bilgilendiren ve gerçek neyse onu yansıtan kişiler olduğunu belirten Özdemir, “Bizler gazetecilerle et ile tırnak gibiyiz, siz olmazsanız bizim bir varlığımız olmaz, bizler olmasak size de malzeme olmaz. Gazetecilik bir araç değil, amaç olmalı. Amaç gazeteye iyi haber vermek topluma, toplumu bilgilendirmek. Eskiden gazetecileri araç olarak kullanırlardı ama artık bu durum çok çok az kullanılmaya başlandı. Bu gazeteciliğin kendi arasında yapacağı en önemli olaylardan bir tanesi. Gazeteciler neyse işin gerçeği onu yansıtırlar. Zaten bir gazetecinin bana göre görevi de odur. Kendi kafasına göre doldurmak yerin, bir yere çamur atmak yerine doğru olanı söylemek, yazmak. Öncellikle böyle bir yere kavuştuğunuz için, ben her zaman Gazeteciler Cemiyeti ve gazeteci arkadaşların yanında olmaya çalışan bir kişi olarak çok mutlu oldum. Eski yerlerinizi de biliyoruz ama bu binanıza baktığımızda işlerinizin işlemesi için güzel bir yer. Basın Evi’ne de gittim, baktım, orası da gayet şık olmuş. Bunun için de önce Neşet Tarhan Başkana, Mustafa Gültak aşkana ve bunları toplayıp, böyle bir şeyin ortaya çıkmasını sağlayan yönetim kurulan teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“KENT GAZETECİLERİ NE KADAR ÖZGÜR OLURSA, HALK O KADAR ÖZGÜR OLUR”
Özdemir’in, Mersin Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde konuşan Cemiyet Başkanı R. Kaya Tepe ise, “1975 yılında kurulmuş ve mazili cemiyetimiz var. Kurumsallaşma çalışmalarıyla ilgili bizim yönetimimiz öncellikli olarak bunu ön plana almıştır. Kurumsallaşmanın önündeki en büyük ilkelerden bir tanesi de bir çatının olması. Hep bir yerimiz olmuş ama sahiplenebileceğimiz ya da hep bize ait olan bir işletmemiz ne yazık ki olamamıştır. Biz bu anlamda eksikliğimizi ifade ediyorduk. Başkanlarımız da bunu bize vucütlandırdı ve bize böyle bir mekan kazandırdı. Bizde en azından kurumsal çalışmalarımızı bir çatı altında olmasının önemini de biliyoruz. Kent gazetecileri çok zor şartlar altında görev yapıyorlar. Özellikle son dönemde hem teknolojik gelişmeler hem pandemi süreci hep zor süreçler oldular. Bunların önüne geçmesini istiyoruz, özellikle kent gazeteciliğinin önünün açılmasını istiyoruz. Gerçek manada, profesyonel şekilde gazetecilik yapan insanlarımızın önünün açılmasını istiyoruz, önümüzdeki tüm engellerin kalkmasını istiyoruz. Kent gazetecileri ne kadar özgür olursa, halk o kadar özgür olur, demokrasi o kadar aydın olur, bunların önünün açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA