Tufan Nenni, CHP’yi hedef alarak meclisi gerdi





Tarih: 10 Eylül 2021 Cuma 16:06



Akdeniz Belediyesi’nin 3. Dönem, 2. Birleşim, 1. Oturumu gerçekleşti. Mecliste MHP’li Meclis Üyesi Tufan Nenni’nin CHP’li meclis üyelerini hedef alarak, “Sizler Atatürk’ün askeri olarak çıktığınız yola Abdullah Öcalan’ın hevalleri olarak bitirdiniz” demesi üzerine mecliste gergin anlar yaşandı.

 

Haber – Vecdi Yenigül

Akdeniz Belediye Meclisi, çeşitli gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere Akdeniz Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda 3. Dönem, 8. Toplantı, 2. Birleşim, 1. Oturumunu gerçekleştirdi. Yapılan mecliste MHP’li Meclis Üyesi Tufan Nenni, CHP’li meclis üyelerini kışkırtacak söylemlerde bulunması gerginlik yarattı. Nenni, 9 Eylül’de yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’yle ilgili konuşarak, “Büyükşehir meclisinde bir tiyatro oynandı. Demokrasi dersi vermeye kalkanlar bu dersten sınıfta kaldılar. Her ağızlarını açtıklarında bize insan haklarından, özgürlükten, düşünce özgürlüğünden bahsedenler, seçilmiş bir belediye başkanının mikrofonun sesini kıstılar işlerine gelmeyince” dedi.

“SEÇER, BÜROKRATLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR”

Elinde bir önerge olduğunu sözlerine ekleyen Nenni, “Huzurkent Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan 325 ada 1 parseldeki hal yeri olarak ayrılmış, tahsisin mezarlık ihtiyacı olduğundan mezarlık yeri olarak değiştirilmesi meclisimizin onayına sunuyorum. 01.01.2020 Muzaffer Döşlü, CHP Meclis üyesi. Muzaffer Bey, böyle bir önerge verdiniz. O gün Muhittin Bey de bana teşekkür etti. Bir gün sonra mezarlık daire başkanlığına gidip mezarlığın nasıl çözüleceği ile ilgili konuşma yaptık. Neticede bir şey çıkmadı. CHP’li ve HDP’li meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte komisyonlara sunuldu. Komisyon kararı ile burada 15 kişinin imzası var. Mecliste sayın büyükşehir belediye başkanım 200 kişilik yer var dedi. Yılda 30 kişi defnediliyor dedi. 6-7 yıl mezarlık ihtiyacı yok dedi. Sizler oraya gittiniz mi? Mezarlığı gördünüz mü? Burada imzanız var. Şu anda mezarlığı tek tek gezdim. Ne söylediği gibi yılda 30 tane defin var ne de 200 kişilik yer var. Gelin beni utandırın dedim. Ama Vahap Seçer dün bilgisiz konuştu çünkü sizler onu, bürokratları yanlış yönlendiriyor. Bilmiyor, bilmeden konuşuyor” ifadelerini kullandı.

“SİZİN SEÇTİĞİNİZ İNSANLAR İSTİKLAL MARŞI OKUMUYOR”

Nenni, daha sonra CHP’li üyelere yönelik konuşarak, “CHP’li meclis üyesinin tek görevi HDP’nin destekçisi olmak ve Vahap Seçer’e bir laf söylenirse bunları engellemek. Başka bir icraatları yok. Sizler Atatürk’ün askeri olarak çıktığınız yola Abdullah Öcalan’ın hevalleri olarak bitirdiniz. Sizin seçtiğiniz insanlar İstiklal Marşı okumuyor. Gözünüzün içine baka baka bunu izliyorsunuz” dedi.

GÜLTAK: “BAŞKANIMIZ SEÇER’E SESLENİYORUM, 1. ETAP 2. BÖLÜM 5000’LİĞİNİ HIZLICA BİTİRELİM”

Mecliste, 1/1000’lik 1. Etap 1. Bölümü hakkında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Tüm bürokratlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Sonuçlandırdık. Aslında biz bunu 8,9 ay önce sonuçlandırmıştık. 9 ay önce niye geçirmedik? Büyükşehir 1/5000’likleri hazırlamadığı için geçiremedik. Hazırlamış olsaydı, geçirmiş olsaydı 9 ay önce geçmişti. Gecikme var ama Büyükşehir’de olduğu için gecikme var. 9 aydır bekliyoruz. Hala beklediğimiz bir şey var. 1. Etabın 2. Bölümü yani GMK’nın üstü. Biz o konuda da hazırladık hemen hemen. Ama hala 5000’lik yok ortada. Burada da bir gecikme var. GMK’nın üstünde ihtiyaç hızlı, acil. Buradan da büyükşehir meclis üyelerimize, Başkanımız Seçer’e sesleniyorum. 1. Etap 2. Bölüm 5000’liğini hızlıca bitirelim. Memleketin imara ihtiyacı var. Hala bekliyoruz. Yenişehir, Toroslar, Mezitli 1000’lik imar planlarının hepsini geçmiştir. Biz hala bekliyoruz. Bizde bir şeyler ağır aksak gidiyor. Amaç nedir kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.

“ŞEHRİN EN ÖNEMLİ PLANLARI İÇİN TARİH İSTİYORUM”

2. Etabı yaklaşık 9,10 aydır beklediklerini ifade eden Gültak, “Tıkır tıkır işlemiyor. Büyükşehir meclisinde dile getirdim ortalık karıştı. 20 yıldır gelmeyen tarım görüşlerini getirdik. 10 aydır tık yok. 10 ay sonra tık olur mu bilmiyorum. Ben büyükşehir belediye başkanından net bir tarih istiyorum. 2. Etabın önemi şu; birçok tarım arazisini ortak görüşlerle imara açıyoruz. Bu açılan yerlerin hepsini lojistik alan ve sanayi alanı. 2. Etap imar planları bir an önce bitsin, lojistik ve sanayi alanları açılsın ve yeni istihdam alanları, yeni iş imkanları oluşsun. Vergilerimiz çoğalsın, ülkemizin ve şehrimizin kazancı artsın. Şehrin en önemli planları için tarih istiyorum. Akdeniz’in değil şehrin bütün imajını değiştirecek bir plandır. 2. Etap bekliyor ama niye bekliyor ben bilmiyorum. Komisyon üyeleri veya grup sözcülerinin şöyle bir ithamları varsa imar müdürüme, bağlı olduğu başkan yardımcısına gidip de şunları çalışalım deyip de herhangi bir evrak alamadıysa bunun gereğini yaparız. Ama bu külliyen yalan. Bunlarla ilgili bir sürü toplantı yapıldı. Şahsım ve belediye üzerinden yaptığınız işlerle bu işler çözülmüyor. Tüm yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerini kullandı.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA