Şeker: “Hal’imizde çıkan yangın birçok maddi kayıba neden olmuştur”





Tarih: 13 Ağustos 2021 Cuma 16:14



Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Sebze ve Meyve Hal Kompleksi’nde plastik kasaların konulduğu depolarda çıkan yangın hakkında konuştu. Şeker, “Mut meyve ve sebze halimizde gerçekleşen birçok komisyoncumuzun sandıklarının yanması ile birçok maddi kayıp veren olay hepimizi üzmüştür” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Kanal 33 TV’de canlı yayın konuğu olarak Mut Sebze ve Meyze Hal Kompleksi’nde çıkan yangın hakkında konuştu. Yaşanan orman yangınlarının da üzücü olduğunu belirten Şeker, “Ülkemizde yaşanan sel ve yangın felaketleri hepimizi derinden üzdü. Bizler bu ülkenin bir bireyi olarak daima felaketlerde sıkıntıya düşen insanların yanındayız. Tabii ki yangın bölgelerini de sık sık ziyaret ederek Mut Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü yardımı yaptık” şeklinde konuştu.

“ESNAFIMIZA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlatmış olduğu koyun, keçi ve düve yardımına da değinen Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Pazartesi ve salı günü buradan 200 baş küçük, 3 veya 4 tane de düve olmak üzere bir sefer yapacağız Manavgat tarafına. Ne yaparsak yapalım yaşananlar bizi çok üzmüştür derken Kastamonu, Bartın, Sinop’ta da çıkan sele çok üzüldük. Mut meyve ve sebze halimizde gerçekleşen birçok komisyoncumuzun sandıklarının yanması ile birçok maddi kayıp veren olay hepimizi üzmüştür. Esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Önemli olan cana gelmesin diyoruz ama tabii ki mal da canın yongası. Bazı şeyler yaşandığı zaman şükretmek gerekiyor. Yapabileceğimiz felaket olaylarında çok büyük bir şey yok. Daha çok felaketten sonra bize düşen görevleri dört dörtlük yapabilmek için her daim vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZ ADINA MUT BELEDİYESİ OLARAK NE YAPABİLİYORSAK AZDIR”

Sertavul bölgesinde yerel yönetim olarak çalışmalar gerçekleştiren Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Yayla bölgelerimizde asfalt ve parke çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 3. grup asfaltlama işlemlerini yapıyoruz Sertavul’da. Oradan da Akçeşme mevkiisine geçildi orada da asfaltlama yapılıyor. Ekiplerimizi özveriyle çalışıyor. Bende onları kontrol edip yapılan incelemeleri izledim. Yaylaların dar sokaklarına rağmen ekiplerimiz asfaltlarımızı güzelce yaptılar. Parke çalışmalarımız diğer yandan devam ediyor. Milletimiz adına Mut Belediyesi olarak ne yapabiliyorsak azdır. Her şeyi daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Neticesi halkın belediyesi Mut Belediyesi yapıyor, her şey halkımıza feda olsun. Coğrafyamız bildiğiniz gibi Türkiye’de yaşam alanı olarak 1. sırada. İnsanlarımızın her sorununu kendi sorunumuz gibi görüyoruz. Mut halkı daha iyilerine layık. İnşallah bundan sonra daha güzel hizmetlerle halkımızın yanında olacağız” sözlerini kullandı.

“COĞRAFYAMIZLA DA GURUR DUYUYORUZ İNSANIMIZLA DA”

Şeker, Mut ilçesinin 2 bin 800 kilometrekare olarak yüzölçümünün de 4 ilden büyük olduğunu belirterek, “Mut, Türkiye’nin en güzel ilçesi. Allah bize öyle güzel iklim öyle güzel toprak vermiş ki şükrediyoruz. Mut Belediyesi olacakta halkımızın daha iyi şartlarda yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Coğrafyamızla da gurur duyuyoruz insanımızla da. Çok kanaatkar insanımız var. Mut’un içine girdiğiniz zaman hep derler ki, ‘halkın isteği bitmiyor’ oysa ki bizim halkımız hiçbir şey istemez. Sadece yolu, suyu, yaşam alanı rahat olsun. Bunda da eksiklikler olduğunu paylaşmıştık önceki konuşmalarda. Mücadele ediyoruz eksikleri gün gün tamamlıyoruz. Burada köy sayısı çok. Köylerin mahalleleri var ve her köyünde birkaç tane yayla var. Yani her sınırımızda insanımız yaşıyor. Ve her insanın sorunu bizim sorunumuz ve sorumluluğumuz. Çözebilmek için de mücadele edeceğiz”

“MUT’TA ÇOK KALİTELİ VE GÜZEL ZEYTİNYAĞLARI ÜRETİLİYOR”

Kayısı sezonunu çok güzel bir şekilde tamamlandığını, kayısıdan önce başlayan erik sezonun da çok güzel geçtiğini ifade eden Şeker, “Şimdi incir de son derece iyi gidiyor. Çiftimizde bu durumdan memnun. Şimdi zeytine doğru gidiyoruz. En kaliteli zeytinin olduğu bir ilçeyiz. Asit oranının sıfıra yakın olduğu. Hatta sürekli iddia ettiğimiz bir olayda var, bizim zeytinyağımız zamanı gelince hastanelerde ve eczanelerde ilaç niyetine satılacak. Çok kaliteli ve güzel zeytinyağları üretiyor Mut’taki fabrikalarımız. Ve Mut’taki zeytin üreticilerine de şimdiden iyi hasatlar diliyoruz. Daha tabii zamanımız var ama şu anda da incir de iyi gidiyor. Halımız da çok çalışkan ne yapsak sonuç alıyoruz”

“AŞILAMA KONUSUNDA HERKES TEMKİNLİ OLMALI”

Aşı tedbirlerinin şartlara göre iyi gittiğini söyleyen Şeker, “Herkes dikkat etmeye çalışıyor. Tabi aşılama oranı gün geçtikçe daha da artıyor. İnsanlara kendimizde dahil olmak üzere dikkatli olmaları gerektiğini söylüyoruz. Bütün aşılarımızı da yaptırdık. Herkeste en kısa zamanda hem tedbirde hem temkinde bulunuyor. Biz tedbirimizi alalım” diyerek sözlerini sonlandırdı.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA