Seçer: “Ürettikçe kazanırız, kazandıkça gelişiriz”





Tarih: 12 Ağustos 2021 Perşembe 16:39



Hayata geçirilen “Yerel Nohut Çeşitlerinin Yerinde Korunması ve Pazarlanması Projesi’ ile çiftçinin yüzü gülüyor. Seçer bu kapsamda katılmış olduğu Atalık Nohut Hasat Töreni’nde, “Yetiştiricilerimiz hayvanları yetiştirdiği zaman bize satacaklar. Ürettikçe kazanırız, kazandıkça gelişiriz, her şeyimiz olur. Daha huzurlu oluruz, daha mutlu oluruz. Bütün kötülükler çalışmayan toplumlarda olur, üretmeyen toplumlarda olur” dedi.

Haber – Barış Köksal

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar ilçesi Dayıcık Mahallesi’nde düzenlenen ‘Atalık Nohut Hasat Töreni’ne katıldı. Üreticiyi her koşulda desteklemeye devam eden Seçer, atalık tohumların serpildiği proje arazisinde nohutların ilk hasadını yaptı. Seçer, Gülnar ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında nohut hasadı töreni öncesi, Gülnar ilçesi Köseçobanlı Mahallesi’nde Alanboğaz mevkii, Gezende Mahallesi’nde Bardat yaylası ile Akova ve Demirözü Mahallelerini gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

“PROJELERİMİZ VATANDAŞI KANDIRMA PROJELERİ DEĞİL, VATANDAŞI KALKINDIRMA PROJELERİ”

Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi kapsamında 60 üreticiye 25’er küçük baş hayvan verdiklerini ifade eden Seçer, “Her birine 25 hayvan, 1 yıllık yem ve aşısı. Bu yıl yine 60 üretici. 4’ünü Gülnar’dan seçtik. Bizim yaptığımız projeler vatandaşı kandırma projeleri değil, vatandaşı kalkındırma projeleri. Böyle baştan savma belediye proje yapıyor, destek veriyor diye proje yapmıyoruz. Yine yeni bir proje bu yıl başladı. Dağıtımını da yaptık. 100 aileye her birine 100 kaz yavrusu, civcivi dağıttık. Yemlerini de veriyoruz. Yetiştiricilerimiz hayvanları yetiştirdiği zaman bize satacaklar. Ürettikçe kazanırız, kazandıkça gelişiriz, her şeyimiz olur. Daha huzurlu oluruz, daha mutlu oluruz. Bütün kötülükler çalışmayan toplumlarda olur, üretmeyen toplumlarda olur. Başkasına muhtaç olan, müstemleke olan toplumlarda olur. Çok şükür bizim soyumuzda böyle bir şey yok. Bizim atalarımız hep böyle çalışkan insanlardı” sözlerini kullandı.  

SEÇER, GÜLNAR’DA AÇILACAK YURT HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Gülnar’da hayvancılık projesinden bahseettiklerini ve alet, edevat dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Seçer, Gülnarlılar’ın çok zeki ve okuyan insanlar olduklarını belirterek, ilçede Büyükşehir’in dershanesi bulunduğunu, ayrıca yapımını tamamladıkları yurdu bu yıl hizmete açacaklarını müjdeleyerek, “108 mevcut misafirhanemizde kalabilecek. Hem erkek öğrenciler, ayrı bölümler var, hem kız öğrenciler. Çocuklarınızı gönül rahatlığıyla belediyemizin misafirhanelerine emanet edin. Onlar bizim çocuklarımız. Dershanemiz var, bu yıl 232 öğrenci devam etti. Ben gittim, oturdum, sohbet ettim. Bu yıl da başarımız çok yüksek. İlk 50 bine 125 öğrenci girdi. Danışma Merkezi’ni ziyaret ettim. Bizim öğrencilerimiz geliyor, orada hocaları onlara danışmanlık yapıyor. Hangi okula gitsin, mühendislikse hangi mühendislik, tıpsa hangi tıp, hangisi iyi eğitim veriyor? Hepsini onlara anlatıyorlar. Bizi eğitim, bilim kurtarır. Ne demiş Mustafa Kemal Atatürk; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ İlimin peşine gideceğiz” diye konuştu.

“23 ÜRETİCİMİZE TOHUM DAĞITTIK”

Hasadı yapılan atalık tohum projesinin detayları hakkında da konuşan Seçer, projenin bakanlığa bağlı da olsa, belediye de bağlı olsa bu kurumların milletin kurumları ve iş birliği yapma gerekliliği olduğunu söyleyerek, “Çok değerli çalışmalar yapılıyor. Yine Silifke'de Balandız’da sarı buğday üretimi yapılıyor. Yine atalık tohum. Bu yıl ikinci yılıydı. Burada yaptığımız proje ilk yılı. Yerel nohut çeşitlerinin korunması adı altında bu projeyi 3 yıl süreyle yapacağız. Bu yıl ne yaptık? Bereket, Dayıcık, Şeyhömer Mahallesi’ne toplamda 7’si kadın olmak üzere 23 üreticimize tohum dağıttık. Üretim yaptılar. Toplamda 115 dekar, her birine 5 dekarlık tohumlarını verdik. Bin 380 kilogram. Her bir üretici için de zirai ilaç desteklerini yaptık. Şimdi hasadını yapacağız. Bunun alımını yine biz yapacağız kooperatif aracılığıyla. Mersinden Kadın Kooperatifi, bu kooperatifimizin de önemli destekleri ve emekleri var. Fiyatımız Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı fiyattan yüzde 25 daha fazla. Burada üreticinin kazancı önemli. Bir nevi anlaşmalı bir üretim gibi. Alan memnun, satan memnun olmalı. Biri memnun olur, diğeri memnun olmazsa proje yürümez. Her 2 taraf da bu işten memnun olacak. 3 yıl süreli bu projemizi en güzel şekilde değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA