SMA hastası Yiğit, yardım eli bekliyor





Tarih: 16 Temmuz 2021 Cuma 15:40



Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşayan, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası 3 yaşındaki Yiğit Aras Tunç’un iyileşmesi için yurt dışında ’zolgensma gen tedavisi’ yardım kampanyası başlatıldı.

Özel Haber – Erol Kamalak

Toroslar’da yaşayan SMA Tip 1 hastası 3 yaşındaki Yiğit Aras Tunç için yardım kampanyası başlatıldı. İki evladını SMA hastalığından dolayı kaybeden baba Cevdet Tunç, o zamanlarda böyle tedavi olmadığı için çocuklarını kaybettiğini ifade ederek, “Yiğit Aras’ın yaşaması için direniyorum. 4 çocuğum var. 3 çocuğum okuyor. İnşaatlarda çalışarak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Yiğit Aras, 5 aylıkken Balcalı Hastanesi’nde, Spinal Musküler Atrofi (SMA) teşhisi konuldu. Oğluma 4 doz ilacı aldı. Beşinci doz kriterlere takıldığından dolayı yapılamadı.  4 dozun 64 günde uygulanması gerekiyordu. Oğluma yaklaşık bir yıl içerisinde vuruldu. İlacın vurulması için, Mersin’den alınan raporla Ankara’ya gidiyoruz. Raporda en ufak hatada ilaç verilmiyor. Mersin’den Ankara’ya gidip gelmek bizim için çok zordur. Yiğit Aras yaşama tutunması için, 7 adet cihaz 120 bin lira duyarlı hayırseverlerin bağışıyla alındı. Yine bir hayırsever aracılığıyla jeneratör alındı” dedi.

 

“DEVLET EL ATMAZSA ÇARESİZ KALIYORUZ”

Çocuklarına bir şey olacak korkusuyla uyuyamadıklarını dile getiren Tunç, “Elektrik kesildiğinde ölüp ölüp diriliyoruz. Hayırsever canımızın desteğiyle elektrik sorunu çözüldü. Son zamanlarda uzun süreli elektrik kesintileri yaşamaktadır. Bu yüzden korkuyoruz. Jeneratöre benzin yetiştirme telaşına kapılıyoruz. Evimizde Yiğit Aras için 7 elektrikli cihaz çalışmaktadır. Eskiden elektrik faturası 70 lira gelirken şimdi 800 lira geliyor. Diğer giderler üst üste gelince çok çaresiz kalıyorum. Yurtdışında gen tedavi gören hastalar, yaşama süresi ve iyileşme süresi çok fazladır. Yurtdışından tedaviye cevap alan hastaların aileleriyle iletişime geçtik. Bu ilacı kişi olarak alırsak ortalama maliyeti 2 bin 500 milyar dolar. Devletimiz aracılığıyla bu ilaç gelse ortalama maliyeti 730 bin dolardır. Bu süreçte birçok çocuk nefes alacaktır. Devlet el atmazsa çaresiz kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÖLÜM VE YAŞAM ARASINDAKİ ÇİZGİDE YAŞIYORUZ”

Diğer anne ve babaların çocuklarına yemek yemek için zorlanırlarken, kendilerinin Yiğit’i aç bırakmak zorunda kaldıklarını belirten Tunç, “Yiğit cihaz yardımıyla besleniyor. Allah, çocukların sağlığı ile anne ve babaları sınamasın. Çocuğumuzun gözlerine bakıyoruz. Ölüm ve yaşam arasındaki çizgide yaşıyoruz Bizler yaşayan ölü gibiyiz. Yiğit Aras’ın nefes alması için iyi insanların ekonomik desteğine ihtiyaç vardır.  Valilik izinli IBAN numarası iş bankası 380006400000166003266709 hesaba bağış yapabilirler. Ya da 05354627016 numarayı arayabilirsiniz” şeklinde konuşarak yardım beklediklerini söyledi.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA