Akar: “Çeşmeli- Taşucu güzergahı söz verilmesine rağmen yapılmıyor”





Tarih: 28 Haziran 2021 Pazartesi 15:29



CHP Mersin eski İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, 2008 yılından bu yana söz verilip bir türlü yapımı gerçekleşmeyen Çeşmeli-Taşucu otoyolu hakkında açıklama yaparak, “Önem sırasına koyulsa Mersin- Taşucu güzergahı en az İstanbul- Kocaeli otoyolu kadar önemli. Peki bu kadar önemli bir yolun yıllarca yapılmamasının bir nedeni olmalı” dedi.

 

Haber – Vecdi Yenigül

CHP Mersin Eski İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, Mersin’in çözülemeyen ya da görmezden gelinen sorunlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Akar, Mersin’in yaz bölgelerinde pandemi yasaklarının da yavaş yavaş kalkmasıyla birlikte hareketlenmelerin başladığını belirterek, lokanta, otel esnaflarının da müşteri ayırmaya başladığı sözlerine ekledi. İnsanların uzun bir dönemdir pandemiyle boğuştuklarını, devletten, belediyelerden de haklı olarak beklenti içinde olduklarının da altını çizerek, “İnsanlarımızın çalışkanlıklarına devletimizin de ayak uydurması gerekir. Söz verdiğinde yapan insanı nasıl istiyorsak, söz verdiğini yapan devletin vatandaşı olmakta hakkımız” dedi. Cuma günlerinden başlayarak pazar akşamına kadar yollarda bitmek bilmeye trafik sorununu değinen Akar, “Yıllardır bitmeyen Antalya- Mersin otoyolunun kaybettirdikleri inanın ki maliyetinden kat kat fazla. 74 kilometrelik Çeşmeli- Taşucu güzergahı her seçim dönemi söz verilmesine rağmen bir türlü yapılmamaktadır. Oysa ki önem sırasına koyulsa Mersin- Taşucu güzergahı en az İstanbul- Kocaeli otoyolu kadar önemli. Peki bu kadar önemli bir yolun yıllarca yapılmamasının bir nedeni olmalı. Bu arada 2018 seçimlerinde söz verilip, 2021 yılında bitirileceği söylenen Mersin- Karaman hızlı demiryolu projesini de unutmadık. Günü geldiğinde alanlarda ve diğer iletişim araçlarıyla da bu konuyu sıkça gündeme getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANININ YAPIMI NE İÇİN YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ?”

Balık çiftliklerinin Mersin’i mesken tuttuklarını savunan Akar, “Daha çimento fabrikalarını, ÇED almaya çalışılan termik santralleri ve HES'leri saymadık bile. Ne için Mersin turizm alanı haline getirilmiyor? 90'lı yıllardan beri gündem de olup, bir türlü ihalesi yapılmayan Kumkuyu turizm amaçlı havaalanı ne için yapılmıyor? Çukurova Bölgesel Havaalanının yapımı ne için yılan hikayesine döndü? Bu konuyu 2008'den beri takip ederim, her halde memleketin en başarısız bürokratları bu havaalanı işini koordine edenler olsa gerek, bir işin üstesinden gelemediler. Bu kadar müteahhit değiştirileceğine bu yöneticiler değişse yerine işi bilen insanlar getirilse bu ülkenin faydasını olmaz mıydı? Bunları anlatırken zannetmeyin ki nükleer santral konusunu ve Tarsus kimyasal atıklar bertaraf alanının hem de Berdan Baraj Gölü’nün yanına yapılmasını unuttum. Mersin'e bir gizliden yaptırım mı uygulanmaktadır? Acık konuşsunlar, Mersin'i seviyorsanız sözlerinizi verdiğiniz gibi tutun, yoksa bizim güzel Mersin’imizi gözden mi çıkardınız? Gizliden gizliye tüm ülkenin çöplüğü haline getirmeye çalışıyor, verilen sözleri yerine getirmiyorsunuz” şeklinde konuştu.

 

“BELEDİYE MECLİSLERİNDEKİ MUHALİF DURUŞ MERSİN'İN GELECEĞİ DÜŞÜNÜLEREK BIRAKILMALI”

Turizm bölgelerinin hiçbirinde arıtmanın olmadığını ve denize giren insanların yer altına bırakılan fosseptiklerle dolu bir denize girdiğini sözlerine ekleyen Akar, “Acil sorun budur. Vidanjörlerin fosseptikleri bıraktıkları alanlar güvenli değildir. Yapılan işlem fosseptiğin yerleşim alanında alınıp, başka bir yerde yer altı sularına karıştırmaktır. Belediyelerin ve şehircilik bakanlığının bu soruna ivedilikle çözüm bulması gerekmektedir. Devletin görevi, tespit edilen eksikliği gidermek için operasyon gücünü ve mali kaynağını kullanmaktır. Sorunların karşısında kulağının üstüne yatan devlet mantıklı kabul edilemez. Başkalarının yorumu farklı olabilir, bakış acıları farklı olabilir. Saygı duyarım. Yalnız bir doğru var ki ödün vermem. CHP'nin yetişmiş insan gücü, bütün farkı görüşlerde ki siyasal kadroları ikiye çarpar. Önemli olan yönetenlerin tarafsız gözle buna inanmasıdır. Demokratik ülkelerde seçimler, siyasal sistemin partileri arasında tercih yapılarak verilen yönetme hakkıdır. Sizler ısrarla seçmenin vermiş olduğu yönetme hakkına karşı duruyorsanız, bunun altında art niyet var demektir. Mersin'de ki seçmen de kendi bölgesinde ki isteklerini CHP ve onun kadrolarıyla yapmak istemektedir. Bu niyetini seçimlerde göstermiştir. Belediye meclislerindeki muhalif duruş Mersin'in geleceği düşünülerek bırakılmalı, iş birliğinin yolları açılmalıdır. Ayrıca CHP'li kadrolara da seçmenin isteği doğrultusunda daha fazla yer verilmelidir” sözlerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

 


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA