Mis: “Avrupa standartlarında üretim yapmayı hedefliyoruz”





Tarih: 25 Haziran 2021 Cuma 13:54



Mersan Kasa İş Geliştirme Müdürü ve aynı zamanda şirket ortağı Begüm Mis, iş hayatındaki başarılarını ve şirketin gelecek hedeflerini anlattı. Mis, Mersin’den tüm Türkiye’ye ürün gönderdiklerini belirterek, “İhracat yaptığımız ülkeler arasında da Romanya, Sırbistan, Hollanda, İsrail ve Gürcistan gibi ülkeler yer alıyor. Gelecek hedeflerimiz arasında öncelikle yaptığımız işi daha kaliteli bir şekilde, Avrupa standartlarında üretim yapmak geliyor” dedi.

Haber – Barış Köksal

Mersan Kasa, kamyon ve kamyonet üst yapısı (kasası) üretimi yapan bir şirket. Şirketin İş Geliştirme Müdürü ve aynı zamanda ortağı olan Begüm Mis, Mersan Kasa olarak, frigorifik kasa, kuru gıda kasaları, meşrubat kasaları, perdeli kasalar ve panelvan izolasyonlar ürettiklerini ifade etti. Kendi panellerini kendileri ürettiğini ve hem panel üretimi hatlarının hem de kamyon kasası üretim montaj hatlarının olduğunu söyleyen Mis, “Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu fabrikamızda yaklaşık 40 kişiye istihdam sağlıyoruz. Mersin’den tüm Türkiye’ye ürün gönderiyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında da Romanya, Sırbistan, Hollanda, İsrail ve Gürcistan gibi ülkeler yer alıyor. Gelecek hedeflerimiz arasında öncelikle yaptığımız işi daha kaliteli bir şekilde, Avrupa standartlarında üretim yapmak geliyor. Bunun için de birçok adımlar attık” şeklinde konuştu. Kendisini tanıtan Begüm Mis, sanayici bir ailede büyüdüğünü söyleyerek eğitim hayatından bahsederek, “Liseyi Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’nde okudum. Ardından Bilgi Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdim. Üniversiteyi bitirdikten sonra 5 yıl İstanbul’da uluslararası bir firmada çalıştım. 5 yılın ardından aile şirketimiz olan Mersan Kasa’da çalışmak için Mersin’e geldim. Şirketimizde İş Geliştirme Müdürü olarak görevime devam ediyorum” diye konuştu.

“AİLEMLE YAPTIĞIMIZ PLANLAR DOĞRULTUSUNDA ANNEM VE KARDEŞİMLE BİRLİKTE ŞİRKETİMİZİ YÜRÜTTÜK”

İş hayatına başlama macerasını gazetemize anlatan Mis, 2009 yılında üniversiteyi bitirmenin ardından çalışmaya başladığını sözlerine ekleyerek, “2014 yılının sonuna kadar İstanbul’da özel bir şirkette çalıştıktan sonra Mersin’e döndüm. 2014 yılından bu yana da aile şirketimiz olan Mersan Kasa’da çalışmaya devam ediyorum. İş hayatına önce kendimi kurumsal bir firmada geliştirerek başladım. İstanbul’da tecrübe kazandım. Bu 5 yılın sonunda bir kariyer hedefi belirlemem gerekiyordu. Ailemle yaptığımız planlar doğrultusunda Mersan Kasa’yı annem Berrin Mis öncülüğünde kardeşim Melih Mis ile birlikte yürütme kararı aldık” şeklinde konuştu.

“AİLE ŞİRKETLERİNİN YÖNETİMİ ASLINDA ÇOK ZORDUR”

Mis, ailesi tarafından iş hayatı boyunca büyük destek aldığının altını çizerek, “Mersan Kasa’nın kurucusu olan babamın erken vefatından sonra aslında biz iş hayatına çok erken girmiş olduk. Ortaokul lise zamanlarında iş yerimize gelir giderdik. Burası bizim için ev gibi bir yerdi. Aile şirketlerinin yönetimi aslında çok zordur. Bu sorumluluğu üstlenmek için çok çalışmanız gerekiyor. Aile bağlarına çok önem vermekle birlikte aynı zamanda iş ve aile ilişkilerini birbirine karıştırmamanız gerekiyor. Bu dengeyi kurmak çok önemli. Bu başarıyı da tabi yine ailemin desteği ile birlikte sağladık. 7 yıldır Mersan Kasa bünyesindeyim ve 7 yıldır da tek amacımız bu şirketi daha ileriye taşımaktır” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA STANDARTLARINA UYGUN ÜRETİMLER YAPIYORUZ”

Mersan Kasa’nın, ISO 9001 yönetim kalite belgesi, araç üstü 2. Aşama Tip Onay belgeleri, ATP belgesi, Frigorifik kasa üretim belgesinin mevcut olduğunu vurgulayan Mis, “Bu belgeler ile birlikte Avrupa standartlarına uygun üretim yapabiliyoruz. Sonucunda Avrupa pazarına daha fazla girme imkanı sağlıyoruz. Mersan Kasa sektörde Türkiye’de ilk 5 firma arasında. 1992 yılından bu yana bu işi ilk yapan firmalardan biriyiz. Mevcut yatırımlarımız çerçevesinde Türkiye’nin her bölgesinde Mersan Kasa imzalı ürünlerimiz var. Bizim en büyük özelliklerimizden birisi de özel projeler yapıyor olmamızdır. Geçtiğimiz dönemlerde Kızılay’a büyük bir Aş Evi projesinin teslimatını gerçekleştirdik. Özel projeler; araç üstü mobil yaşam alanları, yatakhaneler, aş evleri gibi projelerimiz var. Bütün siparişler bizde proje olarak adlandırılır. Öncelikle ürünler teknik ressam tarafından projesi çizilir, müşteri onayından sonra üretime geçilir” dedi. Son olarak, iş hayatına yeni başlayan gençlere önerilerde bulunan Mis, “Öncelikle kendilerine inanmaları gerekiyor. Hedefleri olması önemli. Hiçbir işi küçümsemeden ne gerekiyorsa yapmalarını öneririm.En temelinden başladıkça, yaptığınız işe daha çok hakim oluyorsunuz. Burada önemli olan istikrarlı ve sabırlı olmalarıdır. Elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA