MERYAD’ dan Alata ve ODTÜ Deniz Bilimlerine ziyaret





Tarih: 14 Haziran 2021 Pazartesi 17:38



Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı Coşkun Doğmuş ve beraberindekiler, Alata Araştırma Enstitüsü ve ODTÜ Deniz bilimlerini ziyaret ederek son günlerin en önemli konuları olan tarım ve deniz kirliliği hakkında bilgi alışverişinde bulundu

Alata ziyareti sırasında bir konuşma yapan MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, “Tarım dünyadaki üç stratejik sektörden biridir. Tarım, enerji, silah sanayi. Bu üç sektörden birinde güçlüyseniz dünyada söz sahibisiniz demektir. Alata Araştırma Enstitüsünde Türk tarımında önemli araştırma ve tohum geliştirme merkezlerinden biridir. Bugün Türkiye yüzde 70 oranında kendi tohumunu üretebiliyorsa bunda Alata gibi araştırma merkezlerinin payı çok büyüktür" dedi. Daha sonra Alata’nın yaptığı çalışmalar hakkında Enstitü Müdürü Cengiz Türkay detaylı bilgi verdi. ODTÜ Deniz Bilimlerine geçen heyet, burada da merkezin Akdeniz’de ve Karadeniz’de yürütmüş olduğu sismik faaliyetler ve son günlerde araştırma merkezine ait bir gemi ile beraber Marmara’da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Buradaki personelin büyük bir bölümünün Marmara’daki müsilaj ile mücadeleye ve araştırmalara katılmak için Marmara’da oldukları bilgisini aldılar.

DOĞMUŞ: “AKDENİZ DE, KARADENİZ VE MARMARADA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DENİZLERİMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Ziyarette bir konuşma yapan MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, “Bu araştırma Merkezi’nin son dönemlere kadar sadece Akdeniz de sismik araştırmalar yaparken bugün hem Karadeniz’de hem de Marmara’da çok büyük projeler ürettiklerini öğrenmekten mutlu olduk. Bu merkez bünyesinde mavi merkezin kurulması da bu araştırma merkezini daha önemli bir hale getirmiştir. Hem Akdeniz’de Karadeniz’de son günlerde de Marmara’da yürütülen çalışmalar denizlerimiz açılışından çok büyük önem arz etmektedir" dedi. (Haber Merkezi)


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA