Mersin’de ’Okulda Diyabet Eğitim Programı’ tamamlandı




Tarih: 23 Mart 2023 Perşembe 15:25




Mersin’deki tüm eğitim kurumlarında ’Okulda Diyabet Eğitim Programı’ tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliğinde diyabetli çocukların okuldaki bakımlarını güçlendirmek, öğretmen ve öğrencilere çocuklarda diyabet hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan 'Okulda Diyabet Eğitim Programının' Mersin'in tüm ilçelerimizde tamamlandığını bildirdi. Ocak ayında başlatılan ve 13 ilçede, yönetici ve öğretmenlerden oluşan bin 875 katılımcıya verildiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Çocuklarımızın sağlıkları her şeyin başında gelmektedir. TİP 1 diyabet, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef yaygın bir kronik hastalıktır. Bu anlamda diyabet ve sağlıklı beslenme konusunda evlatlarımızı bilgilendirmek, toplumda farkındalık oluşturmak çok önemlidir. Bir eğitimci olarak sağlıklı ve mutlu bir nesil yetiştirmeyi temenni ediyor, bu eğitimlerde emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. (İHA)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA