MEÜ’nün yeni rektörü Erol Yaşar

MEÜ’nün yeni rektörü Erol Yaşar cukurovagazetesi.com

Mersin Üniversitesi’nde, kasım ayından görev süresi dolan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’dan bu yana boş olan rektörlük koltuğuna, eski rektör Çamsarı’nın yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar atandı. Atama kararı sonrasında bir mesaj yayınlayan Yaşar, “Ülkemizin en köklü ve başarılı üniversitelerinden birisi olan Mersin Üniversitesi’nin rektörü olarak görev yapacak olmaktan dolayı büyük bir kıvanç duyuyorum” ifadelerine yer verdi.


Haber- Fırat Tatlı

Mersin Üniversitesi’nde uzun süredir beklenen rektör ataması nihayet yapıldı.  11 Ocak 2023 Çarşamba günü yayınlanan Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ının imzasını taşıyan kararlarda bazı üniversitelere rektör ataması yapıldı. Yapılan atamaların içerisinde Mersin Üniversitesi de yer aldı. Daha öncesinde 23 Kasım 2023 tarihinde 8 yıllık görev süresi dolan Mersin Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın yerine, Prof. Dr. Erol Yaşar atandı.

“Büyük bir kıvanç duyuyorum”

Atama kararından sonra ‘Sevgili çalışma arkadaşlarım ve değerli öğrencilerim’ başlığı ile MÜ’nün sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yayınlayan Yaşar, “Bilimin ve çağdaşlığın ışığında bir dünya üniversitesi olan, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü görevine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın önerisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın takdir ve tensipleri atanmış bulunmaktayım. Ülkemizin en köklü ve başarılı üniversitelerinden birisi olan Mersin Üniversitesi’nin rektörü olarak görev yapacak olmaktan dolayı büyük bir kıvanç duyuyorum” dedi.

“Destek olan herkese teşekkür ediyorum”

Mersin Üniversitesinin sahip olduğu tüm imkanları ile en doğru ve en verimli bir şekilde kullanma konusunda yüksek bir kararlılığa sahip olduklarının altını çizen Yaşar, şöyle devam etti, “Bu düşüncelerle, şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve bu süreçte bizlere inanarak destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyor, şükranlarımı arz ediyorum. Önümüzdeki bu süreçte bizlere inanarak destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki bu yeni sürecin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, yüce Allah’tan hepimize hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etmesini niyaz ediyorum” ifadeleri yer aldı.

Prof. Dr. Erol Yaşar kimdir?   

Erol Yaşar, 25 Şubat 1969'da Erdemli'de dünyaya geldi. 1991 tarihinde Selçuk Üniversitesi Matematik bölümünü bitirdi. Daha sonra Ohio Üniversitesi'nde Matematik üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2006'da Süleyman Demirel Üniversitesinde doktorasını yapan Erol Yaşar, 1992-1993 yılarında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Daha sonrasında 1993 ve 1999 yılları arasında Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak görev aldı ve sonrasında öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2008-2012 yılları arasında Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Yardımcı Doçent olarak çalışan Rol Yaşar, 2012-2018yıllarında Doçent Doktor olarak Mersin Üniversitesi'nde görev almıştır. Son olarak Mersin Üniversitesi rektör yardımcı olan Yaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararları ile Mersin Üniversitesi Rektörü oldu.