Mersin Barosu’nda seçimlere girecek 3 aday önemli mesajlar verdi




Tarih: 4 Ekim 2022 Salı 17:03




Mersin Barosu’nun 2022-2024 Genel Kurul Toplantısı’nın ardından yapılacak Mersin Barosu seçimlerinde Av. Cengiz Çatak, Av. Gazi Özdemir ve Av. Semih Birol Güner başkanlık için yarışacak. Adaylar, 9 Ekim’de gerçekleşecek seçim öncesi gazetemize açıklamalarda bulundu.

Haber-Vecdi Yenigül

 

Mersin Barosu'nun 8 Ekim saat 10.00'da Mersin Barosu Hizmet Birimi'nde yapılacak 2022-2024 Olağan Genel Kurulu'nun ardından 9 Ekim 2022'de 09.00-17.00 arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda başkanlık seçimi gerçekleşecek. Mersin Barosu başkanlık seçimlerinde 3 aday yarışacak. Gazetemize açıklamalarda bulunan adaylardan Av. Cengiz Çatak, Av. Gazi Özdemir ve Av. Semih Birol Güner seçim mesajlarını paylaştı. Adaylar, seçimi kazanmaları durumunda ilk olarak gündeme alacakları konulardan da bahsetti.

 

ÇATAK: "SEÇİMİ KAZANIRSAK, BÜTÜN ADAYLARLA BERABER BİR YEMEK YEMEYİ PLANLIYORUZ"

Adaylardan Av. Cengiz Çatak, Mersin Barosu başkanlık seçimlerine ilişkin verdiği mesajda; "Biz bunu açıkçası bir görev değişimi olarak görüyoruz. Biz bu seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Bunun demokratik bir şekilde ve dostça geçmesini istiyoruz. Diğer adaylara da başarılar diliyoruz. Mersin Barosu için yapılacak güzel bir seçim olacağından eminiz. Seçimi kazanırsak, bütün adaylarla beraber bir yemek yemeyi planlıyoruz. O gün kutlama yerine, seçime katılan arkadaşlarla Baro'nun geleceğini konuşup, güzel projeleri hayata geçirmeyi de düşünüyoruz. 'Kazanan ve kaybeden'den çok bizce her koşulda Mersin Barosu kazanacak" ifadelerini kullandı.

 

"ŞU ANDA AVUKATLARIN İKİ TANE ÇOK TEMEL SORUNU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Seçimin ardından kazanmaları durumunda gündeme alacakları ilk konudan da söz eden Av. Cengiz Çatak, şunları söyledi; "Şu anda avukatların iki tane çok temel sorunu olduğunu düşünüyoruz. Birincisi avukatların meslek itibarı, ikincisi avukatların ekonomik durumu. İkisiyle ilgili sistemsel bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü süreç içerisinde avukatlık mesleği, özellikle 2012 Referandumu'ndan sonra sürekli geriye doğru gitmeye başladı. Hem itibar anlamında hem ekonomik anlamda. Artık yargı yok sayılmaya başlandı. Sadece avukatlık açısından değil, hukuk açısından da çok ciddi bir gerilemeye doğru gidildi. Ciddi anlamda sıkıntılar var. Yargı her anlamda şu anda çürümüş bir duruma geldi. O yüzden biz sistemsel bir değişiklik anlamında Mersin'de bir meşale yakıp bütün Barolar'ı örgütleyip ciddi anlamda etkinlikler yapmayı düşünüyoruz.  Bu arada biz kentin özellikle çevre, kadın, çocuk ve hayvan hakları gibi sorunlarına da çok duyarlı bir grubuz. Diğerlerinden epey bir farklıyız. Ön seçime giren tek grup biziz. Çok demokratik bir yanımız var. Hep ortak akılla hareket ediyoruz."

 

ÖZDEMİR: "SEÇİM SONUCU NE OLURSA OLSUN KAZANAN AVUKATLAR VE BARO OLACAKTIR"

Adaylardan Av. Gazi Özdemir, Mersin Barosu başkanlık seçimlerine ilişkin verdiği mesajda; "Netice itibariyle Mersin Barosu'nun seçimleri her zaman bir dostluk ortamında gerçekleşmiştir. Tüm adayların ortak amacı; Mersin Barosu başta olmak üzere, Baro'da görev yapan avukatlara hizmet sunmak ve avukatlar ile yargının sorunlarını üzerine düşen yükümlülükler çerçevesinde yerine getirmektir. Hepimizin ortak hedefi budur. Hepimizin ortak hedefi; avukatlık mesleğini ileri gitmesi, meslek sorunlarının çözümü için çaba göstermektir. Seçim sonucu ne olursa olsun kazanan avukatlar ve Baro olacaktır" ifadelerine yer verdi.

 

"GÜNDEME ALACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ KONU MESLEK SORUNLARI OLACAK"

Seçimin ardından kazanmaları durumunda gündeme alacakları ilk konudan da söz eden Av. Gazi Özdemir, şunları söyledi; "Gündeme alacağımız en önemli konu yine meslek sorunları olacak tabii ki. Çünkü meslek sorunları kısa vadede çözülebilecek sorunlar olarak karşımıza çıkmıyor. Yaşanan meslek sorunları, meslektaşlarımıza yönelik şiddet eylemleri, özellikle meslektaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunlar gün geçtikçe artıyor. Öncelikli hedefimiz; bizim meslek sorunlarına duyarlı bir şekilde davranmak ve meslektaşlarımızın uğradığı her türlü saldırıya karşı meslektaşlarımızın yanında yer almak. Bu kimden gelirse gelsin, hangi siyasi iradeden, hangi kurum ya da kuruluştan gelirse gelsin öncelikle mesleki anlamdaki sorunlarımıza eğilmek, ondan sonra toplumsal olaylara karşı da Mersin Barosu'nun her zaman sergilediği duruşu göstermeye devam ederek öncü Baro niteliğini korumak. Bu noktada Avukatlık Kanunu'nun bizlere yüklediği yükümlülükleri göz önüne alarak, sorumluluklarımızı yerine getirmek olacak. Bireyin ve toplumun hak ihlallerine karşı her şekilde vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu noktada çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Asıl hedeflerimizden bir tanesi de bu olacak. Sosyal Tesis Projemiz var bizim. Bu dönem temellerini attık. Resmi anlamdaki müracaatlarımızı yaptık. Seçilmemiz halinde de bu orman arazisini kiralama yöntemiyle Mersin Barosu'na tahsis ederek kazandırmak ve akabinde uzun yıllardır Mersin Barosu'nda eksikliği hissedilen Sosyal Tesisin kurulması noktasında inşaat anlamındaki süreci başlatacağız."

 

GÜNER: "SONUÇLARIN MERSİN BAROMUZ İLE KENTİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Adaylardan Av. Semih Birol Güner, Mersin Barosu başkanlık seçimlerine ilişkin verdiği mesajda; "Biz, Baro seçimlerinde özellikle avukat sorunlarına odaklanarak; sorun tespitleri ve çözüm önerileri geliştirdik. Özellikle avukatlığın ve meslek sorunlarının odağında bir kampanya gerçekleştirdik. Mersin Barosu'nun seçimlerinin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Dostluk ve kardeşlik içerisinde olgunlukla geçecek bir seçim olmasını ve sonuçların Mersin Baromuz ile kentimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

"ŞU YA DA BUCU DEĞİLİZ, BİZ AVUKATÇIYIZ"

Seçimin ardından kazanmaları durumunda gündeme alacakları ilk konudan da söz eden Av. Semih Birol Güner, şunları söyledi; "Türkiye'de özellikle de Mersin'de geciken bir yargı var. Avukatların, savunmanın yeri ve önemi Mersin'de yeterince bilinmiyor. Buna ilişkin projelerimiz var. Avukat hakları konusunda bir odaklanma içerisine girdik. Şu ya da bucu değiliz, biz avukatçıyız. Mersin Barosu'nun siyasal davranış biçimleri içinde olmasını kabul etmiyoruz. Özellikle avukatlık hukuku üzerinde, avukatların hak temelleri üzerinde ilerliyoruz. Biz avukatçı bir grubuz. Avukat hakları demek, aynı zamanda yurttaş hakları demek. Bu nedenle avukatın adalet ve yargı sistemi içerisindeki yeriyle öneminin, ona bakışın ve itibarının güçlenmesi için çalışma yapan bir grubuz. Avukatların kaybettirilmeye çalışılan itibarı için uğraşan bir yapıyız."

 

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA