Emir Can İğrek Mersin’de duyurdu: “22 Temmuz’da ‘Facia’ var”




Tarih: 26 Haziran 2022 Pazar 16:35




Mezitli Belediyesi, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Soli Güneş Festivali’nde coşku dolu anlar yaşattı. Stantların açıldığı ve genç yeteneklerin hünerlerini sergileme şansı bulduğu gündüz etkinliklerinin ardından cuma akşamı Sanatçı Funda Arar, cumartesi akşamı ise sevilen Sanatçı Emir Can İğrek sahne aldı. Emir Can İğrek, sahne almadan önce gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, dinleyicilerine 22 Temmuz’da ‘Facia’ isimli şarkısının dinleyicileri için çıkacağı müjdesini verdi.

 

Özel Haber- Mehmet Çetin

Mezitli Belediyesi'nin bu yıl 10'ncusunu düzenlediği Uluslararası Solİ Güneş Festivali'nin ikinci gününde sanatçı Emir Can İğrek, Soli Arena Konser Alanı'nda sahne aldı. İğrek, yeni çıkan 'Kafa Tatili'nden çok dinlenen 'Nalan' ve 'Kor'a kadar pek çok şarkısını Mersinliler için seslendirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da konsere katılarak, festivalde ağırladıkları sanatçıya sahnede çiçek takdim etti. Konser öncesi kaldığı otelde gazetemize konuşan Emir Can İğrek, Mersin'in kendisi için özel olduğunu vurgulayarak, “Mersin bizim hep sevdiğimiz, hep gelmeyi istediğimiz bir yer. Benim ilk şehir dışı konserim de 2016'da Mersin konseriydi. Erdemli'de yapmıştım. Mersin'e alışığız, çok geliyoruz” dedi.

 

"HEP BİR YAZ ŞARKISI YAPABİLMEYİ İSTİYORDUM"

Bu yaz dinleyiciyle buluşturduğu Kafa Tatili şarkısına ilişkin açıklamalarda bulunan İğrek, “Bir yaz şarkımız olsun istedik. Bizim şarkılar genelde hüzünlü zamanlarda dinlenecek şarkılar oldu şimdiye kadar. Ben hep bir yaz şarkısı yapabilmeyi istiyordum. Böyle biraz yol şarkısı, yolculuk şarkısı yapabilmeyi istiyordum. Kafa Tatili'ne nasip oldu, bu yaza nasip oldu. Güzel, mutluyuz. Konserler de çok güzel gidiyor” diye konuştu.

 

"RADYODA KARŞILAŞTIĞIM ŞARKI EKSERİYETLE KOR"

Kafa Tatili'nin sözlerinde çok sevilen şarkısı 'Kor'a yaptığı göndermeden de söz eden İğrek, "Yolda giderken radyoda karşılaştığım şarkı ekseriyetle Kor. O yüzden 'bu şarkıda ona bir gönderme yapayım' dedim. 'Aç radyoyu belki Kor çalar', kendi aramızda söylediğimiz bir söz. Yani yola çıktığımızda 'radyoyu aç belki Kor'a rastlarız' falan diyoruz. O yüzden öyle bir şey yazdım. Tatile giderken, uzun yola çıkarken kendi söylediğimiz o sözü de araya sıkıştırayım istedim" ifadelerine yer verdi.

 

"22 TEMMUZ'DA FACİA VAR"

22 Temmuz'u işaret ederek Mersin'den yeni şarkının müjdesini veren Emir Can İğrek, "22 Temmuz'da Facia var. Düet değil ama back vokallerini Zeynep Bastık yaptı. Şu an elimizde 1 albümlük şarkı var. Onların kaçını albüm öncesi veririz onu şu an bilmiyoruz. Ama 8 şarkılık bir albüm aslında şu an hazır. Albüm öncesi o 8 şarkıdan 1 ya da 2 şarkıyı önce verip sonra albümü çıkaracağız gibi bir durum var" dedi. Yeni albümün detaylarından bahseden İğrek, şöyle devam etti: Hepsi benim şarkılar. Söz-müziği benim. 6'sının düzenlemesi Yiğit Avcı'nın, 2'sinin düzenlemesi Alperen Gün'ün olacak. Bu kalan 8 şarkının. Facia’yla birlikte 9. Facia'yı da Yiğit Avcı yaptı. Zaten en sevdiğim şey söz yazmak. Bu işi yaparken en sevdiğim şey beste yapmak. Sonra da konser vermek. O yüzden kendim yapmayı seviyorum, bir arayışım yok.”

 

"ESKİ ZAMANLARDA KİTLEMİZ DAHA MÜTEVAZİYDİ, DAHA AZ SAYIDAYDI"

Şu anda büyük kitlelere konserler veren Emir Can İğrek, yıllar önce hikayenin başladığı Balat'tan bahsederek, "Nostalji olabilir tabi. Her zaman. Ama tabi Balat'taki konserler, Atölye Kafası konserleri. 100 kişilik bir kapasitesi vardı Atölye Kafası'nın. O zamanlar tabi kitlemiz daha mütevaziydi, daha az sayıdaydı. Onu rahatlıkla yapabiliyorduk. Şu an orada düzenli bir şekilde konser yapmak çok mümkün değil. Ama ben de oraya çıkıp çalmayı isterim. Zaten Mert (Erşahin) arkadaşım. Mertle sürekli birlikteyiz. İsteriz tabi" ifadelerine yer verdi.

 

"BENİM FAVORİM ŞİMDİLİK FACİA"

İğrek, en sevdiği şarkısının her zaman en yeni şarkısı olduğunu vurgulayarak, "Ben en çok yeni çıkacak şarkımı dinlerim. Yıllardır böyledir. Şu an sürekli Faciayı dinliyorum. Çağır'ı dinliyorum ara ara. Facia'dan sonra çıkması muhtemel olan şarkı. Zaten kimse ayıramaz. O yüzden benim favorim şimdilik Facia" dedi.

 

FESTİVALİN İLK GÜNÜNDE FUNDA ARAR YER ALDI

Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Soli Güneş Festivali’nin ilk gününde ise yoğun yağışa rağmen alanı dolduran on binlerde seyirci ile birlikte sevilen sanatçı Funda Arar sahne aldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu’nun da izlediği konserde Funda Arar, şarkı söyledi, dans etti, Mezitlililere unutulmaz bir gece yaşattı. ‘Al Sevgilim’, ‘Yak gel’, ‘Senden Öğrendim’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Duyanlara, Duymayanlara’ gibi birbirinden güzel duygusal şarkıların yanında oyun havaları ile de coşkuyu doruğa taşıyan Arar, Mezitli’de olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Arar, “Mezitli’de eğlenmeyi bilen insanların arasında olmak çok güzel. Yağmura rağmen gelen herkese teşekkür ederim. Bu konser benim için unutulmazlar arasına girecek” dedi.

 

TARHAN: “HALKIMIZIN SEVDİĞİ VE OLAN SANATÇILARI GETİRMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Sahneye çıkarak sevilen sanatçıya çiçek veren Başkan Tarhan, “Bugün bu alana gelenler gerçek sanatseverlerdir. Yağmur, çamur demeden alanı doldurarak sanatçımız Funda Arar’ın şarkılarını hep bir ağızdan söylediler. Biz de halkımızın sevdiği ve duruşu olan sanatçıları getirmeye özen gösteriyoruz. Özellikle son dönemde yaşanan tartışmalarda duruşuyla örnek olmuş Funda Arar’a bize yaşattığı bu gece için ve dik duruşu için teşekkür ederiz” diye konuştu.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA