Zafer Bayramı Mersin’in dört bir yanında konserlerle kutlandı

Zafer Bayramı Mersin’in dört bir yanında konserlerle kutlandı cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü nedeniyle Mersin’de Özgecan Arslan Meydanı’nda, Anamur, Tarsus, Mut, Erdemli ilçelerinde konserlerle kutlandı. Aralarında Sertab Erener, Simge, Onur Akın, Can Bonomo, Atiye ve Kubat gibi isimlerin olduğu 14 sanatçı, kentin 4 yanını saran toplam 12 noktada sahne aldı.


 

Haber – Erol Kamalak

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü 3 gün süren konserlerle kutladı. Anamur, Tarsus, Mut, Erdemli’nin sahillerine kadar uzanan 12 noktada 14 sanatçı sahne aldı. Mersin’de Zafer Bayramı bu sene coşkuyla ve umutla kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de son gün Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki Sertab Erener konserine katılarak, zafer coşkusunu Mersinlilerle birlikte paylaştı. Zafer Konserleri’nin son gününde Özgecan Arslan Barış Meydanı’nda gerçekleşen Sertap Erener konseri yoğun ilgi gördü. Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu’nun meşaleler eşliğinde verdiği mini dinletinin ardından ise dinleyiciler tarafından heyecanla beklenen Sertab Erener sahneye çıktı. Sevilen şarkılarını seslendiren Sertab Erener’e alandaki dinleyiciler de eşlik etti.

 

MERSİN’İN HER BİR KÖŞESİ KONSERLE ÇOŞTU

30 Ağustos’ta düzenlenen son gün konserleri kent merkezinin yanı sıra Anamur’dan Tarsus’a kadar uzandı. Sertab Erener konserinin gerçekleştiği anlarda Tarsus’ta Atiye, Anamur’da Erdal Güney ve Forantası, Silifke’nin Susanoğlu Sahili’nde Ertan Rüstem ve Yazı Tura Band’ın ardından Can Bonomo, Mezitli’nin Fındıkpınarı Yaylası’nda Ayşe Dinçer, Mut’un Kozlar Yaylası’nda ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu sahne aldı. Tarsus’taki 30 Ağustos kutlamaları Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla caddelerden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na uzandı. Tren Garı’ndan Zafer Yürüyüşü’ne başlayan Tarsuslular, belediye bandosunun çaldığı marşlar ve yakılan meşaleler eşliğinde gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından meydandaki konser alanında toplandı. Evlerindeki vatandaşlar da alkışlar, ıslıklar ve dalgalandırdıkları Türk bayrakları ile yürüyüşe destek verdi. CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel ile Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise zafer coşkusunu alanda Tarsuslularla birlikte yaşadı. Büyükşehir Belediyesi, Zafer Konserlerini 28 Ağustos’ta Erdemli, Çamlıyayla ve Silifke’den başlattı. İlk gün konserlerinde Erdemli’nin Arpaçbahşiş Sahili’nde Batuhan Şaraplı’nın ardından sahneye çıkan Simge Sağın, Mersin’de ilk defa konser verdiğini vurguladı. Aynı saatlerde Mersin’in yaylalarında ise Onur Akın ve Zeynep Karababa sahnedeydi. Konserlerin ikinci günü olan 29 Ağustos’ta ise Onur Akın Toroslar’ın Gözne Yaylası’nda sahne alarak vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Onur Akın konseri Toroslar’ın yaylasında büyük ilgi görürken, aynı saatlerde Toroslar’daki 3 Ocak Stadı’nda ise yerel müzisyen Hasan Yeşilgöz’ün ardından Kubat sahneye çıktı. Onur Akın ve Kubat konserlerinde Toroslar’ın güneyinden kuzeyine kadar şarkılar ve türküler eşliğinde Türk bayrağı dalgalandı.

 

KONSERLERDE YEREL SANATÇILAR DA SAHNE ALDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Konserleri’nde ulusal çapta ün sahibi sanatçıları ağırlarken, pandemi sürecinde zor günler geçiren yerel sanatçıları ve müzik topluluklarını da unutmadı. 12 noktada düzenlenen konserlerin 5’inde yerel müzisyenler de sahne aldı