Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı cukurovagazetesi.com

Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Zafer Bayramı, düzenlenen törende göklere ay yıldızlı bayrağın çekilmesiyle birlikte coşkuyla kutlandı.


Haber – Uğur Özgür

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü kapsamında, saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ile kutlandı. Törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin milletvekilleri, askeri erkan, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Törende, Vali Su, Tuğamiral Gedik ve Seçer’in Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.

 

“ATALARIMIZDAN DEVRALDIĞIMIZ ANADOLU TOPRAKLARINI DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Törenin ardından açıklamada bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,“Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bu mücadelede tüm şehit olmuş emek vermiş şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Bir asır önce, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun kilometre taşlarıyla döşendiği bir zafer olarak değerlendirebiliriz. Üzerinden 100 yıl geçti. Bu süreçte, bu topraklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti çok badireler yaşadı, çok önemli olaylar yaşadı. Bölgede, dünyada bu yüzyıl boyunca her şey değişti. Elbette o günkü koşullar ile bugünkü koşullar çok farklı. Bugünkü Türk milletinin beklentileri ile o zamanki beklentiler çok farklı boyutta. Atalarımızdan devraldığımız, emanet olarak aldığımız bu kadim Anadolu toprakları üzerinde Cumhuriyetimizi teslim aldığımız, emanet aldığımız günden çok daha iyi noktalara taşıma gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKENİNHUKUK DEVLETİ ANLAYIŞINI İÇİNE SİNDİRMİŞ OLMASI GEREKİR”

Bu yüzyıllık süreç içerisinde gelinen noktada millettin tam olarak beklentilerine cevap veremediklerini belirten Seçer, “Bugün ülkenin çok daha demokratik çok daha hukuk devleti anlayışını içine sindirmiş, çok daha çağdaş, bilimin ardından giden bir toplum haline dönüştürülmesi gerekiyordu. Bugün bunun sıkıntılarını yaşadığımızı görmemek için gözlerimizin görmüyor olması, kulaklarımızın duymuyor olması, kalbimizin de mühürlü olması lazım. Bunların farkında olan bu milletin teveccühü ile kentleri yöneten belediye başkanları olarak üzerimize düşen görevi yerine getirme zorunluluğu ve sorumluluğu içerisinde gecemizi gündüzümüze katacağız ve bu güzel ülkenin güzel insanlarına en layık oldukları noktaya erişmesi konusunda iyi hizmetler yapacağız. Mersin halkımızın, tüm ülkemizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.