Seçer Çamlıyayla’da muhtarlarla buluştu

Seçer Çamlıyayla’da muhtarlarla buluştu cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Çamlıyayla’da görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Çamlıyayla’nın sorunlarıyla ilgili olarak muhtarlarla konuşan Seçer, “Dağınık bir ilçe, mahalleler arasında mesafe çok uzun, hatta konutlar arasında çok dağınık bir bölgeye yayılmış bir yayla burası, buna göre çalışmalar yapmak gerekir” dedi.


Haber – Erol Kamalak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Çamlıyayla’da görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek sabah kahvaltısı yaptı. Kahvaltı sonrasında Çamlıyayla’da yapılan hizmetler ve sorunlarla ilgili yapılması gereken çalışmalar hakkında muhtarlarla konuşan Seçer, “Hem ilçe başkanımız hem de büyükşehir olarak belediye başkanlarının bağlı olduğu siyasi partiye bakmaksızın, ortak paydada Çamlıyayla için hizmetlerin ne kadar etkin, ne kadar çabuk, ne kadar kaliteli ulaştırabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Yönetim süremizde bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadığımız Çamlıyayla belediyemize inşallah dönemin sonuna kadar yaşamayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN HER ŞEYE LAYIK BİR KENT”

Mersin’in değerlerinde, topraklarının verimliliğinden, katma değere olan etkisinden, Çamlıyayla’da ayrımsız ve ayrıcalıksız hizmet yapmanın gayreti içerinde olduklarından bahseden Seçer, “Mersin’in her noktası ayrı bir güzel, ayrı bir özel. Bu bölgenin yöresel zenginlikleri, insan zenginliği, doğa güzellikleri, kültür zenginliği Türkiye’de en değerli il olma sıfatının ötesinde bölgede, dünyada en değerli il olması adına çalışmalar sarf eden bir yönetim anlayışı içerisinde olduğumuzu bilmenizi isterim. Mersin her şeye layık bir kent, bize de çok büyük imkanlar sunuyor, çok değerli imkanlar sunuyor. Pazar değeri yüksek, katma değeri yüksek birçok tarımsal üretimin yapıldığı yerleri görmek mümkün. Meyveden sebzeye, örtü altından tarla üretime kadar birçok tarımsal üretime katkı sağlıyor. İçinde bulunduğumuz Çamlıyayla, yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında çok fazla farkların olduğu bir bölge. Kış nüfusu 8 binli rakamlarda iken yaz ayranlarında çoğu zaman 100 binin üzerine çıktığını hatta pandemi döneminde bu rakamların çok çok daha üzerinde burada nüfusa hizmet etme zorunluluğunun olduğunu hepiniz gördünüz” ifadelerine yer verdi.

 

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Çamlıyayla’ya sadece tek belediyenin değil, büyükşehrin, ilçe belediyesinin ve meclis üyelerinin katkısıyla beraber birlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Seçer, “Bu hizmetleri muhtarlarımız, ilçe belediyemiz, büyükşehir ve bunları gözeten meclis üyelerimizin katkılarıyla sürdürme zorunluluğumuz var. Bunu önemsememiz lazım, birlikten kuvvet doğar. Siyasi parti mensubiyeti ayrı bir kavramdır. Demokrasiyi önce içselleştirmemiz lazım, birbirimize saygı sevgi çerçevesinde yapacaksak eleştiriyi yöneltmemiz lazım diye düşünüyorum. Yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında uçurumların olduğu bu tür yerleşim yerlerinde ve daha çok kırsal olarak tabir ettiğimiz, merkeze uzak olan bir ilçemiz Çamlıyayla. Bu bölgelerde temel ihtiyaç, bizden talepler belli başlıklar altında yoğunlaşıyor. Burada ihtiyaç olan, gerekli olan, her zaman yapılması gereken hizmetlerin başında; yol, temiz içme suyuna erişim, çevre temizliği ve sinekle mücadele bu üç temel altında hizmetlerinizi yaptığınızda diğerlerini çok çabuk ve kolay bir şekilde sürdürebilirsiniz. Çünkü dağınık bir ilçe, mahalleler arasında mesafe çok uzun, hatta konutlar arasında çok dağınık bir bölgeye yayılmış bir yayla burası” diye ekledi.

 

“VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yol yapım çalışmasının büyükşehir belediyesinin himayesi altında olmasa bile ilçe belediyelere yardımcı olarak ekipman destekleriyle birlikte, ilin her ilçesine yol yapım çalışmalarında bulunduklarını, yol aldıklarını belirten Seçer, “Şimdi burada altını çizmem gereken bir konu var. O yol içle belediyesinin mi yok büyükşehir belediyesinin mi? Bu konuda hepimiz çok büyük sorun yaşıyoruz.  Ama biz bu sorunu aşma yöntemini bulduk, bu konuda bizzat bana ulaşan yayla sakinleri var. Bu sorunu benle paylaşıyorlar bende tamam çözerim diyorum ve ilçe belediyesine yardımda bulunuyoruz; malzeme katkısı veriyoruz, araç desteği veriyoruz, ekipman bir arada çalışıyor. Sonuç olarak vatandaş memnuniyetini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu konuda yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bu konuda çalışmalarda yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum, hem ilçe belediyeler, hem de büyükşehrin çalışanlarına” ifadelerini ekledi.

 

“YOL YAPIM BİRİMİNİN HARCAMIŞ OLDUĞU PARA 315 MİLYON LİRA”

Yol yapım çalışmalarında çok yol kat ettiklerini, bu konuda ayrılan bütçenin bile üzerine çıkarak yol yapımlarına her ilçeden devam ettiklerini söyleyen Seçer, “Bu konuda sizinle bir rakam paylaşmak istiyorum. Bu yıl bir Hayri mesafe aldık yol yapım çalışmalarında. Bizim geçen yıl yol yapım biriminden ayırdığımız bütçeden gerçekleşen yani yapılan hizmetlerin bedeli 142 milyon lira. Şu ana kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Ağustos itibariyle yol yapım biriminin harcamış olduğu para 315 milyon lira. Bu şunu gösteriyor; sadece Çamlıyayla’da değil, Anamur’dan Tarsus’a kadar, sadece kırsal yerleşim yerlerinde değil, şehir merkezlerinde dahi çalışmalar yürüttük. Biz bu yıl pandemiden dolayı kapanmaları çok iyi değerlendirdik, merkezde şehrin göbeğinde yer alan çalışmaları tamamladık. Önümüzdeki yıllarda da bu çalışmalar devam edecek. Bizim bu yıl sadece yol asfalt birimine ayırdığımız bütçe yaklaşık olarak 435 milyon lira, biz bunu aşacağız, bütçe gerçekleşmesi yüzde 100’ün üzerinde olacak, diğer dairelerden bütçe aktardık oraya, ödenek aktardık ki çalışmalarımızı sürdürebilelim diye” şeklinde konuştu.