Arslan, Testa Un olarak hizmet alanlarından bahsetti

Arslan, Testa Un olarak hizmet alanlarından bahsetti cukurovagazetesi.com

Mersin’de kurulan ve kısa sürede büyük ivme yakalayarak adından söz ettirmeyi başaran Testa Un, yüksek kapasiteli ürünleri ile iç ve dış ticarette önemli bir pay sahibi haline geldi. Testa Un Yönetim Kurulu Başkanı genç iş insanı İbrahim Arslan Testa Un’un başarısını, hizmet alanlarını ve hedeflerini gazetemize anlattı.


Haber – Barış Köksal

Testa Un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arslan, çocuk yaşta en alt seviyeden işi öğ­renmeye başladığını belirtti. Ailesinin de en başlarda, çalışmanın insana veridiği mutluluğun farkına varmasını sağladığını ifade ederek Testa Un olarak yapmış oldukları yatırımlara değindi. Bir kilogram, 2 kilogram ve 5 kilogram ambalajlı ürünlere yaptıkları makine yatırımları ile perakende noktasında söz sahibi olmak için ilk adımı attıklarını söyleyeren Arslan, “Sektörde hem teknolojik olarak hem de teknik personel olarak her türlü imkana sahibiz. Testa Un olarak tüketici ile kaliteli ürün konseptimizi buluşturmak adına perakende sektöründe büyümek ve bütün mutfaklara girmek istiyoruz. Bu çerçevede gerekli AR-GE çalışmalarına yönelik yatırımlarla beraber, makine ve personel yönünde de yatırımlarımız devam ediyor. Ürün çeşitliliğini artırmak yönünde adımlar atmak için şimdiden çalışmalara başladık” dedi.

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Sektörün geleceği ve sektöre kattıkları katma değeri değerlendiren Arslan, “İnsanların, özellikle ülkemiz insanının temel ihtiyaçla­rının başında ekmek geldiği için sektör hiçbir zaman bitmeyecek bir sektör. Ancak ülkemizde, ihtiyacın çok ötesinde un fabrikası olduğundan, rekabet ve ayak­ta durmak da gün geçtikçe daha da güçleşmekte. Önceki yıllarda dünya un ihracatında Türkiye öncü ülke olduğundan bu kadar fazla fabrikanın olması pek göze batmıyordu. Ancak günümüzde Ukrayna ve Rusya gibi buğdayın vatanı haline gelmiş ülkelerin de un fabrikalarına ve un ihracatına yapmış olduğu yatırımlarla beraber ihracat avantajımızı bu ülkele­re kaptırmaya başladık. Biz ise bu kadar sıkıntılı bir görüntü çizmesine rağmen, sektöre yaptığımız yenilikçi yatırımlarla ülke ekonomisine ve insanımıza katkıda bulunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çağa ayak uyduracak şekilde yenilikçi ve doğru yatırımlar ve zamanında hamleler yapan firmalar büyüyerek yoluna devam edecektir diye düşünüyorum. Çünkü geçmişin­den aldığı destekle, geleceğin verdiği ilhamı birleşti­renler başarılı olmaya mahkumdur” diye konuştu.

“YENİ FİKİRLERİNİZ VARSA DENEMEKTEN ÇEKİNMEYİN”

Arslan, iş hayatına yeni başlayan gençlere önerilerde bulunarak, “Her şeyin başı inandığın şeyden vazgeçmeden gerekirse defalarca deneyerek sonuca ulaşmak; bir fikrin ardına inanarak düşerseniz hem tecrübe hem de başarı kazanırsınız. Bir fikrin ardına inanmadan düşerseniz; deneyim kazanırsınız, ama başarılı olma ihtimaliniz zayıf olur. Yeni fikirleriniz varsa denemekten çekinmeyin. Ancak, bu fikirleri inanç ve tecrübeyle birleştirerek, çıktığınız yolda daha sağlam adımlar atmış olur ve risk oranını­zı minimize etmiş olursunuz. Şunu belirtmek isterim ki, pandemi süreci hepimizi olumsuz etkilemiş, günlük hayatlarımızda olumsuz­luklara sebebiyet vermiş olabilir. Önümüzdeki kısa sürede bu sürecin atlatacağımız inancındayız. Biz de bu süreçte elimizden gelen hiçbir sorumluluktan kaçınmadan yatırım yapmaya ve ülkemiz ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.