Gültak, gönülleri yine fethetti

Gültak, gönülleri yine fethetti cukurovagazetesi.com

Mersin’in Akdeniz ilçesinde hayata geçirdiği projeler ve yaptığı hizmetlerle ilçe halkının gönlünde taht kuran Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, son olarak yaptığı davranışla vatandaşların gönlünü yine fethetti. Başkan Gültak, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden belediye personeli Ertur Özay’ın kızını belediyede işe aldı.


26 Mart 2021 tarihinde Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Ertur Özay’ın ailesini, Hak İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Mehmet Yüce ile birlikte ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Özay’ın ailesine verilen 60 bin TL nakdi yardıma katkı sundu.  Özay ailesini ziyarette Başkan Gültak, hayatını kaybeden Ertur Özay’ın kızı Sıla Özay’a ise Akdeniz Belediyesi’nde, babasından kalan bayrağı devralarak belediyede çalışması gerektiğini belirterek işe girişini sağladı. Başkan Gültak’ın talimatıyla, Sıla Özay’ın Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde işe girişi yapıldı.

“EMANETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Özay ailesini ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, emanetlerine sahip çıktıklarını belirterek, “Vefat eden personelimiz Ertur Özay'ın ailesini Hak İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Mehmet Yüce, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İşyeri Temsilcileri ile birlikte ziyaret ettik. Sendika tarafından vefat eden belediye personelimizin ailesine 60 Bin TL nakdi yardımda bulunulurken, biz de belediye olarak personelimizin kızını belediyemizde işe alarak istihdamını sağladık. Hak İş Konfederasyonu'na ve Mersin Şube Başkanı Sayın Mehmet Yüce'ye personelimizin ailesinin zor günlerinde yanında oldukları için plaket takdim ederek teşekkürlerimizi ilettik. Tüm personellerimizin her koşulda yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TEBRİK YAĞDI

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın konuyla ilgili olarak yaptığı sosyal medya paylaşımına ise vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yapılan paylaşıma yorum yapan vatandaşlar Gültak’ı tebrik ederken, Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Talip Moğoltekin ise duygularını şu şekilde ifade etti: “Akdeniz belediye başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a teşekkürler. Vefat eden personelinin ailesini sahipsiz bırakmadığı gibi rahmetlinin kızını da belediyeye alarak aileye iş imkanı verdi. Başkanımıza çok teşekkür ederiz, personelimize Allah rahmet eylesin, Allah sabırlar versin inşallah.”