image Burak Karataş
Mersin-Adana rekabeti bırakmadı



Yazı Tarihi : 6.07.2021
 E-Mail :

 

Dünyanın her yerinde birbirine komşu iller arasında ciddi bir rekabet vardır..

Bu Türkiye’de de böyledir.. Devletin bölge müdürlüklerini birbirine kaptırmak istemezler, yatırımları birbirine kaptırmak istemezler.. Karadeniz’de Ordu ile Giresun arasına yaptırılan havaalanının adı bile OR-Gİ Havaalanıdır.. Kavga çıkmasın diye isimleri birleştirilmiştir..

Son yıllarda giderek alevlenen bir kavga da Mersin ile Adana arasında yaşanmaktadır..

Birbirine bu kadar yakın olan iki ilin bu rekabeti her iki ile de zarar veriyor aslında.. Havaalanının yeri bile sorun oluyor.. Mersinli’ye sorsan havaalanı Adana’ya daha yakın; fakat gelin görün ki Adana il sınırlarında değil Mersin il sınırlarında..

Bundan dolayı da Adanalılar, Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılmamasını istiyor..

Her iki ilin iş dünyası, STK’ları bir araya gelip ortak neler yapabileceğini konuşacağına opera balesinden, TRT’sine kadar bölge müdürlüğü kavgası yaşanıyor..

Bu kavga ortamı her iki ile de zarar veriyor..

Bir an evvel ortak paydada buluşmak Çukurova bölgesini ileriye taşıyacak.. Bundan dolayı da önce iş dünyasını temsil eden STK başkanları olmak üzere, siyasetinden normal vatandaşına kadar bölgenin selameti açısından ortak paydada buluşmakta fayda görüyorum..




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA