image Aysun Güven
2021 OSCAR



Yazı Tarihi : 28.04.2021
 E-Mail :

 

Bir yıldan daha uzun bir süre geçen ve hiç sinema sahnesi görmeyen filmlerin aday olduğu tuhaf bir Oscar aşamasındaydık.

Ödül gösterimi sanal dünyaya taşındı. Uzunca bir süre de orada kalacak gibi görünüyor. Ama geçen ve düşünülmesi gereken on sekiz ay boyunca bu şovun nasıl olacağına dair oturup hiç düşünülmemiş gibi. Bu noktada ödül programlarının tehlikeli bir konumda olduğuna şüphe yok. Pandemiden önce bile reytingler istikrarlı bir şekilde düşüyordu. İyi haber şu ki, insanlar geçen yılın normal olmadığını biliyorlar ve korkunç derecelendirmelerden kaçınmaları gerekiyor. 

Sloganı “Film aşkını geri getir” olan Oscar’ın bu sloganıyla filmin yeşerdiği ovalara ne kadar iyi bakması gerektiği düşünülür. Bakalım 2021 desteklerle dolu bir yıl mı olacak?

 

Şimdi, Akademi'nin Oscar'a hak kazanmak için filmlerin sinemada gösterime girmesini gerektiren geleneksel kurallarına geri dönüp dönmeyeceğini göreceğiz. Şu an Akademi Gösterim Odasında bir film için 12.500 dolar. Bu kural değişikliği 2,5 milyon dolardan fazla gelir getirdi.

 

"Netflix, Oscar yarışında yer almalı mı?" artık bir soru

değil…  Netflix'in Martin Scorsese, Alfonso Cuaron ve David Fincher gibi film yapımcılarını desteklemesi nedeniyle, hiç kimse 36 aday ve yedi ile kazanan şirketi diskalifiye etmek istemiyor.

 

Netflix'in bu yılki yedi galibiyeti şu kategorilerde geldi: sinematografi, makyaj ve saç şekillendirme, kostüm tasarımı, prodüksiyon tasarımı, belgesel film, canlı aksiyon kısa ve animasyonlu kısa. Bu, 2018'den beri En İyi Film dalında beş, En İyi Yönetmen dalında üç, oyunculuk dalında 17 ve senaristlik dalında sekiz aday almış, ancak bu kategorilerde 2'ye 33'e çıkarak yalnızca bir yönetmenlik ödülü kazanan bir şirket için nadirdir.

Hopkins’e gelince, Pazartesi sabahı erken saatlerde yayınladığı bir videoda en iyi aktör Oscar’ı kazanması hakkında “83 yaşındayken bu ödülü almayı beklemiyordum” dedi. 93. Akademi Ödülleri'nde, en iyi oyuncuyu kazandıktan yaklaşık dört saat sonra Anthony Hopkins , Galler'den bir videoda kabulünü sunarak, üzülerek ölümünden sonra kazanması beklenen oyuncu Chadwick Boseman'ı takdir etti. Çünkü herkes ona verilmesini umuyordu." Baba " da demansla mücadele eden bir patrik rolüyle kazanan Hopkins, "83 yaşındayken bu ödülü almayı beklemiyordum, gerçekten almadım" dedi.

Tüm bu fiyaskolarda, iyi haber şu ki, insanlar geçen yılın bir tuhaf olduğunu biliyorlar ve korkunç derecelendirmelerden kaçınıyorlar.

Hollywood Yabancı Basın Derneğinin hayatta kalma şansına sahip olması için, yalnızca Siyah üyelerin eksikliğini değil, aynı zamanda sistemik profesyonellikten uzaklaşmalarını ve etik uygunsuzluklarını en üst düzey halkla ilişkiler ile aşmalılar.




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA