image Mehmet Ateş
TOPRAĞA KÜSMEMELİYİZ



Yazı Tarihi : 11.01.2021
 E-Mail : atesmehmet33@gmail.com

 

İnsan yaşamak için yemek zorunda..

Canlı yaşamında gereksinim duyulan birincil madde gıda, gıda için gereksinim duyulan birincil üretim alanı tarım,tarım için gereksinim duyulan öğeler ise toprak, su ve tohumdur.

Tarıma yapılan yatırımların açlık ve yoksulluğu azaltmada anahtar bir rolü vardır.

Dünya nüfusunun altıda birini etkileyen bu gıda krizi, dünya barışı ve güvenliği için ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Dünya’daki açlık sorununa bir çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler,FAO,Dünya sağlık örgütlerinin buna çözüm bulmaları gerekir.

Tırmanan gıda fiyatlarının özellikle gelirinin önemli kısmını gıdaya harcayan gruplar için ciddi sorunlara yol açacağı bilinmektedir.FAO tarafından açlığa çözüm amacıyla yeni müzakere süreci başlatılmalı,ülkelerin Dışişleri Bakanları ile Birleşmiş Milletler ve FAO üyesi ülkelerin tarımdan sorumlu kurumlarına birer dosya sunulmalıdır.

2050 yılında Dünya nüfusunun 9,2 milyar olacağı tespiti yapılarak,hızla artan nüfus için güvenli,yeterli ve sağlıklı gıdanın tedarik edilmesi şarttır.Birleşmiş Milletler 2021 yılını Dünya için Yaş Meyve Sebze yılı ilan etmiştir.

Ülkemiz 13.000 gen kaynağına (3902 endemik tür) sahip ender ülkelerden birisidir.BM Uluslararası Tarım Fonu kaynaklarına göre Dünya’da 450 milyon küçük çiftçi bulunmaktadır. ILO rakamlarına göre küresel ölçekte çiftçi sayısı 1.3 milyar civarındadır.

Toprağa küsmemeliyiz

Toprağı da biz insanlığa küstürmemeliyiz!

Kuraklık krizi geleceğin en büyük sorunudur.İnsanlığın daha fazla doğa cinayeti işlememesi gerekiyor.Dere yatakları ve sulak alanlar yok edilmemelidir. Böyle bir lüksümüz artık kalmadı.

Unutmayın; bugün karnınız doyduysa bir çiftçiye veya bir ziraat mühendisine teşekkür ediniz.

Saygı ve sevgilerimle,

Herkese iyi bir yıl diliyorum..

 




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA