image Burak Karataş
Mersin’in liman avantajı iyi pazarlanmalı



Yazı Tarihi : 16.09.2020
 E-Mail :

 

Mersin son yıllarda ciddi sanayi yatırımı çekiyor.. Bu yatırımların Mersin’e kazandırılmasında yeni sanayi parsellerinin ciddi katkısı olduğu kadar, limana yakın lokasyonda bulunan organize sanayi bölgelerinin de önemli katkısı var..

 

Mersin bu liman avantajını çok iyi değerlendirmeli ve pazarlama stratejisinde mutlaka bunu kullanmalı..

 

Kendi şehirlerinde yaptıkları yatırımları genişletmeyi düşünen sanayiciler, artık lokasyon anlamında limanı olan şehirleri tercih etmeye başladılar..

 

Fabrikalarının alanlarını genişletmektense limanı olan şehirlerde yatırım yapmaya karar verdiler.. Aynı zamanda da Mersin içerisinde de sanayi alanı bekleyen ciddi yatırımcılar var..

 

Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğun bilincinde; özellikle Mersin Valisi Ali İhsan Su, kentteki istihdam sorununu çözebilmek için yeni sanayi alanlarının oluşması için ciddi bir çaba içerisinde..

 

Mersin bu konuda işbirliği içerisine girmeli ve herkes kendi ölçüsünde elini taşın altına koymalı.. Sadece bürokrasinin çalışması değil, organize sanayi bölgeleri ile, ticaret ve sanayi odaları ile, sivil toplum örgütleri ile, iş dünyası ile topyekun bir tanıtım planı hazırlanmalı ve kısa süre içerisinde de bunu harekete geçirmeli..

 

Mersin turizmden hak ettiği payı bir türlü alamadı bari sanayi yatırımlarında istenilen noktanın üzerine çıkılsın..




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA