image Ayşe İltemiş
KAR KIŞ HERKESİ MUTLU ETMİYOR



Yazı Tarihi : 28.01.2022
 E-Mail : iltemisayse33@gmail.com

 

Kış mevsimine girmemizle birlikte başlayan soğuk havalar son günlerde yoğun kar yağışlarıyla birlikte iyice etkisini artırdı. Bu soğuk havalarda çoğumuz sıcak bir yere sıcak bir çaya sıcak bir çorbaya sahibiz. Fakat dışarda yaşayan insan dostları hayvanlar bizim kadar şanslı değiller. Üç mevsim az çok idare etseler de kış aylarında yaşamlarını sürdürmeleri oldukça zorlaşıyor. Sıcak bir yer ve yiyecek bulmaları oldukça zor. Bize ihtiyaçları olan bu dostlarımız için neler yapabiliriz?

 

Onlar için gerekli kurumları aramak!                                                                                                                        

İlk olarak yardıma muhtaç olan bir sokak hayvanıyla karşılaştığımızda acıyarak bakıp Allah yardımcıları olsun deyip vicdanınızı rahatlattığınızı ve üstünüze düşeni yaptığınızı zannederek geçmemeniz lazım. İlla ki onun için yapabileceğiniz bir şeyler vardır. Ya da kendiniz bir şey yapamıyorsanız en azından gerekli kurumu arayarak onun için gerekenin yapılmasına yardımcı olabilirsiniz.

 

Yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak!                                                                                                                  

Yapabileceğimiz başka bir şey ise mama almak, mama alınamasa bile bir kap suyu soframızda artan yemekleri onlarla paylaşabiliriz. Bunu sadece kış mevsimlerde değil her zaman yapabiliriz. Bu bizden bir şey eksiltmeyeceği gibi birçok insan dostu hayvanın karnını doyurabiliriz.

 

Barınma ihtiyaçlarını gidermek!                                                                                                                                                               Yeme ihtiyaçlarından sonra bir diğer önemli ihtiyaçları kalabilecekleri az da olsa onları soğuktan koruyabilecek bir ev. Çok büyük size masraf çıkaracak bir evden yani bir kulübeden bahsetmiyorum. Elinizdeki ya da çevrenizdekilerle elinizdeki imkanlarla bahçemize ya da mahallemizde bulunan boş bir alana yaşayabilecekleri bir barınak yapabilirsiniz onlar için. Soğuk havalarda sıcak bir yer arayıp bulduğumuzda nasıl mutlu oluyorsak onları da aynı şekilde mutlu edebiliriz. Sığınılabilecek bir çatı herkesi mutlu eder.

 

Camlarımızın önüne de bir kap su ve yiyecek bir şeyler koymak!                                                                                                          Yardıma ihtiyacı olan hayvanlar deyince akla sadece sokaktaki kedi ve köpekler gelmemeli. Gökte uçan kuşlar da yiyecek içecek sıkıntısı yaşayabilirler. Onlarında ihtiyaçlarını penceremizin önüne koyacağımız bir kap su ve yiyebilecekleri yiyecekler koyarak onlara da yardım eli uzatabiliriz.  

 

Arabamızın Kaputunu Muhakkak Kontrol Etmek!                                                       

Soğuk hava şartlarından dolayı sıcak bir yer arayan kediler ve köpekler, çoğu zaman yeni park edilmiş araba motorlarını uygun görüyorlar. Bu yüzden araçlarınızı çalıştırmadan önce kaputa vurmayı aracın etrafını kontrol etmeyi ve onlara kaçmaları için zaman tanımayı ihmal etmeyin.         

Bu saydıklarım yapılması ve gerçekleştirilmesi zor olmayan ve bizim için küçük onlar için büyük şeyler. Bazen bir insandan daha insan olan hayvanlar yaşamlarını sürdürmeleri için şu zorlu zamanlarda bize ihtiyaçları var, onlara sırt çevirmeyelim.




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA