Baki Şimşek “Gübre, yem ve ilaç fiyatları makul seviyelere düşürülmelidir”




Tarih: 11 Şubat 2021 Perşembe 14:39




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda söz aldı. Pandemi nedeniyle çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların gübre, yem ve ilaç fiyatları nedeniyle sorun yaşadığını ve fiyatların makul seviyelere çekilmesi gerektiğini belirtti.

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında, “Pandemi şartlarında çiftçilerimiz ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımız çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Özellikle girdi maliyetlerinden dolayı, dövizdeki, Dolar ve Euro’daki artışlardan dolayı gübre ve zirai ilaç fiyatları 2-3 katına çıkmıştır. Şu anda dövizde, dolarda ve Euro’da bir düşüş olmasına rağmen maalesef gübre fiyatlarında ve ilaç fiyatlarında bir indirim yapılmamaktadır. Bakanlığın gerekli müdahaleleri yapması gerekmektedir. Özellikle şubat, mart, nisan aylarında çiftçinin gübre ekim zamanıdır. Bu duruma mutlaka bir çözüm üretilmesi ve çiftçilerin 2021 yılı desteklerinin bu yıla mahsus olarak, pandemi şartlarından dolayı mutlaka erken ödenmesi gerekmektedir. Çiftçinin Ziraat Bankası’na yüzde 5'ten ödeyemediği krediyi şimdi yüzde 20'yle yapılandırıp ödemesi mümkün değil. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi borçlarına da mutlaka yapılandırma istiyoruz, yoksa gerçekten çiftçilerimizi zor günler bekliyor. Yem fiyatlarında da anormal artışlar var. Hayvancılarımız için de aynı şartların uygulanması, yem fiyatlarında bir indirim yapılması ve bunlara da destek verilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)


Etiket: baki, şimşek, mhp, mersin, mv

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA