SALTIK, “İSTİHDAM VE ÜRETİME AĞIRLIK VERECEĞİZ”




Tarih: 14 Ocak 2021 Perşembe 17:07




Mersin’de hazır beton, akaryakıt ve madencilik sektöründe faaliyet gösteren Doğa Grup Yönetim Kurulu Başka­nı Metin Saltık, gazetecilerin sorularını cevapladı. 2020 yılında madencilik sektöründe ivme kazandıklarını, yeni yılda özellikle inşaat sektöründe liderliklerini korumaya çalışacaklarını ifade eden Saltık, “İnşaat sektörünün hareketlenmesi ile birlikte Doğa Grup, liderliğini kaptırmadan tüm sektörde istihdam ve üretime ağırlık verecektir” dedi.

Haber- Barış Köksal

Mersin’e on dört yıl önce Bitlis’in Tatvan ilçesinden gelen iş insanı Saltık, Mersin’de hazır beton, madencilik ve akaryakıt alanında kısa sürede büyük başarılar sağladı. 1997 yılından beri aktif olarak ticari hayatın içinde yer alan Saltık, gazetecilere hizmet alanlarını ve ileriye dönük hedefleri hakkında bilgiler verdi. İçel İdmanyurdu takımının kulüp başkanı da olan Saltık, Mersin’in ticari potansiyeli bakımından ikinci İstanbul olacağı yönünde de görüşleri ifade ederek, “Mersin her zaman kendini geliştiren ve büyüme oranını her geçen gün üst seviyelere çıkartan bir kent. Yapılan yatırımlar ile birlikte Mersin, Türkiye’nin ikinci İstanbul’u olacaktır. Mersin pazarının önü açıktır” şeklinde konuştu.

“HAZIR BETON’DA SEKTÖRDE ÖNCÜ OLDUK”

Doğa Grubu, geçmişinin 24 yıl öncesine dayandığını ve hazır betonda yakaladıkları başarıyla sektöre öncülük ettiklerine işaret eden Saltık, “Doğa Grup, babam ve ağabeyim tarafından kurulan bir şirkettir. Doğa Grup bir aile şirketidir. 1997 yılında büyüklerimizin kurduğu şirketin bayrağını devraldım. İş hayatına ilk olarak akaryakıt sektörü ile başladım. Türkiye’nin belirli noktalarında akaryakıt sektöründe işletmelerimiz mevcut. 2006 yılından sonra da hazır beton sektöründe yakaladığımız ivme ile birlikte sektörün öncülerinden biri olduk. Mer­sin’de birçok projede Doğa Beton’un imzası var. Doğa Grup olarak hazır beton, madencilik ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Doğa Beton olarak Mersin’de hal, Tece ve Göz­ne’de kurduğumuz 3 ayrı tesiste hazır beton alanında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hazır beton sektöründe Mersin pazarında iddialı bir firmayız. Aynı zamanda Gözne’de taş ocağı ve mermer ocağı yatırımı­mız var” dedi.

“BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Doğa Grubunun adını özellikle hazır beton alanında kanıtladığına bunun yanında Mersin’de birçok projede başarılı işlere imza attıklarına vurgu yapan Saltık, “Doğa Beton, hazır beton ağırlıklı olarak hizmet veri­yor. Gözne’de beton santrali kurduk. Bunun yanında bir de taş ocağı işletmeciliği yapıyoruz. Doğa Beton, bünyesinde yaklaşık 150 kişi istihdam ediliyor. Gerek kamuda gerek özel sektörde birçok büyük projeyi başarı ile bitirmenin mutluluğunu yaşadık. Şehir Hastanesi, Stadyum, Medikal Park Hasta­nesi, diş hastanesi gibi projeler bunlardan bazılarıdır. Akaryakıt 1997 yılından bu yana akaryakıt sektöründeyiz. Opet, BP, Petrol Ofisi, Shell gibi kendi bayiliklerimiz var. 2012 yılında da Turkish Oil adı altında dağıtıcı lisansımızı sektöre dahil edip, kendi istasyonla­rımızı kurduk. Şu anda da Türkiye genelinde otuz adet bayiliğimiz söz konusu. Turkish Oil, 2012 yılı itibari ile enerji piyasasının vermiş olduğu izinle dağıtıcı lisansı yapmaktadır ve aynı zamanda akaryakıt ithal etmektedir. Bayilerinin ikmallerini TÜPRAŞ ve BP’den temin etmektedir. Sektörde dağıtıcı tarafında çok büyüme hedefi içerisinde değiliz. Asıl amacımız yaklaşık yüz elli adet butik istasyon bayii ağı oluşturmak. Ekonomik ve piyasa şartlarının toparlanması ile birlikte büyüme hedefi­mizde ilerlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“DOĞA GRUP LİDERLİĞİNE DEVAM EDECEK”

Yeni yıl hedeflerinin özellikle inşaat sektöründe olduğunu, bununla birlikte tüm sektörlerde de ticari ağlarını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Saltık, “Doğa Grup, 2020 yılında madencilik sektöründe atağa kalktı ve ciddi bir büyüme gösterdi. Şu anda Kütahya’da Eti Bor Madenciliğin bir ihalesini aldık. Orada 220 çalışanımız mevcut. Bor madeninin üzerini açıyoruz. Dolayısıyla 2020 Doğa Grup için her sektörümüzde atak bir yıl oldu. Her ne kadar pandeminin olumsuz etkileri olsa da bizler çalışmaktan ve üretmekten korkmadan yolumuza devam ettik. Başarılı bir yıl oldu bizim için. Bu başarımızı da önümüz­deki yıllardaki yatırımlarımız ile taçlandıracağız. 2021 hedeflerimiz arasında inşaat sektöründe hazırlığımız söz konu­su. Hazır betonda pazarda her zaman liderliğimizi korumak için eli­mizden geleni yapıyoruz. İnşaat sektörünün hareketlenmesi ile birlikte Doğa Grup liderliğini kaptırmadan tüm sektörde ticari ağını artırarak daha fazla istihdam ve üretime ağırlık verecektir” dedi.

“MERSİN İKİNCİ İSTANBUL OLACAK”

Mersin’in kendini geliştiren ve büyüme oranlarının sürekli artıran bir yer olduğunu dile getiren Saltık, “Bana göre Mersin, iklimi ve coğrafi konumu itibari ile Türkiye’nin ilk 5’te olan illerinden biridir. Çok alanda avantajlı yönlerimiz var. Bunların başında da Mersin Limanı ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi geliyor. 12 ay boyunca burada hem sanayi alanında hem turizm hem de üretim alanında ticari bir ağ oluşturulabiliyor. Mersin her zaman kendini geliştiren ve büyüme oranını her geçen gün üst seviyelere çıkartan bir kent. Yapılan yatırımlar ile birlikte Mersin Türki­ye’nin ikinci İstanbul’u olacaktır. Mersin pazarının önü açıktır. Çevre illere baktığımız zaman bunu daha net anlayabiliyoruz. İş dünyasını tatmin edecek, yabancı yatırımcıları bünyesine çekecek bir cazibe kentidir Mersin” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ İÇEL İDMANYURDU’NU ÜST LİGLERE ÇIKARMAK”

İş insanı kimliğinin yanında İçel İdmanyurdu takımı başkanlığı da yapan Saltık, kulübün başarılarına ve geleceğine dair açıklamalar da yaptı. Mersin’de futbol adına önemli kazanımlar sağlayacaklarına işaret eden Saltık, “Dört yıldır İçel İdmanyurdu’nun kulüp başkanlığını yapıyorum. Süper Amatör’de namağlup şampiyonluğumuz oldu. Geçen yıl 3. Lige çıktık ve 4 senede 3 şampiyonluk elde ettik. İçel İdmanyurdu ismini şehirle bütünleştirdik. Kent protokolü ile birlikte İçel Spor ismini İçel İdmanyurdu olarak değiştirdik. Biliyorsunuz ki Mersin İdman Yurdu’nun geçmiş yıllarda olan borçlarından dolayı üzücü bir tablo oluştu ve İçel İdmanyurdu ile temiz bir sayfa açtık. Hedefimiz takımımızı her yıl bir üst lige taşımaktır. Burada kalıcı bir sistem yaratmayı düşünüyoruz. Alt yapısı güçlü, yere sağlam basan bir kulüp yaratmak istiyoruz. Bu şeh­rin çocuklarına önemli bir miras bırakmak istiyoruz. İçel İdmanyurdu adını Türk futbolunda kalıcı hale getirmek en büyük hedefimiz. Bunun için de alt yapı büyük önem taşıyor. Mersin futbolu için önemli adımlar atacağız. Futbol okulları kurup alt yapıdan futbolcular yetiştireceğiz. Kendi şehrimizin çocuklarına fırsat vereceğiz” diye konuştu.


Etiket: Mersin, Doğagrup, MetinSaltık, HazırBeton

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA