28 yıllık esnaf isyan etti




Tarih: 13 Ocak 2021 Çarşamba 16:37




Yenişehir İlçesinde okul kıyafetleri satan 28 yıllık esnaf Ahmet Lami Tuzlu, pandeminin esnaf üzerindeki etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber- Vecdi Yenigül

Okul kıyafetleri satan esnaf Ahmet Lami Tuzlu, okullara yönelik çalıştıkları için özel üniformalar yaptırdıklarını dile getirdi. Okul kiyafetlerini 35 TL’ye sattığını belirten Tuzlu, “Bu kıyafeti herkes satın almaz. Diğer giyim ürünlerini, alış fiyatına satarak zarar etmezsiniz. Okul kıyafetlerinde bu durum söz konusu değildir. Öğrenci almazsa tezgahta kalır. Kimseye satamazsınız. İşlerim çok kötü olduğundan dolayı yanında çalışan elemanımın maaşını veremiyorum. Elamanıma borçluyum” diyerek pandemiden olumsuz yönde etkilendiğini vurguladı.

“DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KENDİ MALLARIMI YAKACAKTIM”

Uzun zamandır esnaf olduğunu ve bu süre zarfında dükkanına hiçbir alacaklı gelmediğini belirten Tuzlu, “Geçende dükkanıma alacaklılar geldi. Borcumu ödemeyince çok büyük çaresizlikler içerisinde kalıyorum. Esnafın kanayan yarasına ses getirmek için nerdeyse dükkandaki mallarımı yakacaktım. Başka çarem kalmadı. Dükkanımın kapısını açmakla beraber, elektrik, su, telefon, SKK ve muhasebe giderleri ve diğer giderleri hesaplayınca işin içinden çıkamadım” diye konuştu.

“ESNAF ODASI SOMUT BİR ADIM ATMIYOR”

Esnaf Ahmet Lami Tuzlu, yöneten kısmın büyük alışveriş merkezlerine gittikleri, esnafın ne çektiğini anlamadıklarının altını çizerek, “Yönetenler çarşıya, pazara insinler ve esnafla oturup konuşsunlar. Esnafla oturup sohbet ettiklerinde esnafın nefes alamadığını anlar. İnsanın en temel ihtiyacını satan fırıncı bile günümüzün koşullarında kan ağlıyorsa, bizim ağlamamıza gerek yoktur. Bütün esnaf içten içe ağlıyor. İyi değiliz. İnsanlar küçücük mutluluk arıyoruz ama bulamıyoruz. Almanya’daki esnaf arkadaşımla görüştüm. Oradakilere her türlü destek verilmiş. Maddi ve manevi destek alan arkadaşım gelecek kaygısı yoktur. Bizler ise, esnafa verilen parayı alamıyoruz. Esnaf arasında ayrım olmaz. Yardım yapılacaksa herkese yapılacaktır. Beni temsil eden esnaf odası başkanı, benim derdimi biliyor, çare olmuyor. Esnaf oda başkaları, aidat alıp, altına güzel araba alarak benim paramla sefa yaşıyor. Onlar gelmiyor ama biz onları arayıp derdimizi anlatıyoruz. Onları aradığımızda derdinizi biliyoruz deyip kestirip atıyorlar. Esnaf odasının somut bir adımı yoktur” ifadelerine yer vererek desteklerin esnaf için çözüm olmadığına değindi.


Etiket: Mersin, Yenişehir, Esnaf, korona

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA