Özdemir: “Seçmen gözünde güvenirliliğinizi kaybetmeyin”




Tarih: 20 Ekim 2020 Salı 19:18




Hala birçok siyasetçinin dijital reklamcılığa uzaktan baktığını ifade eden Anteris Group Kurucusu Tufan Özdemir, “İlk deneyimlerini yetersiz ajanslarla yapan siyasetçiler reklama küsüyor, seçmen gözünde de güvenilirliğini kaybediyor. Anteris Group bu gibi kötü deneyimlerin yaşanmaması için 7/24 hizmet veren profesyonel bir kadroya sahip, çok güçlü referansları olan bir ajans haline gelmiş durumda” dedi.

Haber-Barış Köksal

Kurduğu medya şirketi ile dijital pazarlamada kısa sürede büyük başarılar elde eden Anteris Group Kurucusu Tufan Özdemir, Anteris Group’un faaliyet alanlarını ve dijital pazarlama yönetimi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Anteris Group’un temellerini 2017 yılında attıklarını dile getiren Özdemir, “Aslında içerisinde birçok kolu barındıran bir organizasyon. Anteris Consulting, Anteris Media ve Anteris Organisation olarak yola çıktık ve müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası çözüm ortaklarımız ile birlikte çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz” dedi.

 

“DİNAMİK BİR KADRO İLE ÇALIŞIYORUZ”

Son dönemlerde ağırlıklı olarak siyasetçilerin sosyal medya ve basın danışmanlıkları ile kampanya yönetimi hizmeti verdiklerini kaydeden Özdemir, “Yola çıktığımız günden bugüne dek girmiş olduğumuz seçimlerde almış olduğumuz başarılar sayesinde Ankara'dan İstanbul'a, Aydın'dan Tunceli'ye kadar uzanan bir hizmet alanına ulaşmış durumdayız. Belediye Başkanları, Belediyeler, Milletvekilleri ve gelecek için planları bulunan siyasetçiler tarafından tercih edilen ve bu yönde kendini her geçen gün geliştiren dinamik bir kadro ile çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“TÜM ARAÇLAR ANTERİS GROUP GÜVENCESİ İLE HAZIRLANIR”

Anteris Group’u ‘Dijital platformlarda dışarıya bakan yüzünüz’ diye tanıtan Özdemir, “Siyasetçiler yoğun tempoları içerisinde Medya araçlarını etkin kullanamadıkları dönemlere girebilirler. Özellikle kampanya dönemlerinde etraflarında oluşan kalabalık, yoğun fikir bombardımanı, tabiri caiz ise ‘Her kafadan bir ses çıkıyor’ durumunda Anteris Group devreye girer ve profesyonel kadrosu ile büyük bir yükü üzerinizden alır. Gündemi ve trendleri takip ederek, seçim bölgenizdeki demografiye uygun olarak içeriklerinizi üretir ve sunumunu gerçekleştirir. Bunun yanı sıra tasarımsal açıdan tüm ihtiyaçlarınız, kurumsal ya da bireysel kimliğiniz, açık hava reklamlarınız, giydirilmesi gereken araçlarınız özel gün gönderileriniz, video prodüksiyonlarınız gibi sizleri yansıtmasını dilediğiniz tüm araçlar Anteris Group güvencesi ile hazırlanır” diye konuştu.

“BİRÇOK SİYASETÇİ DİJİTAL REKLAMCILIĞA BİRAZ UZAKTAN BAKIYOR”

Sosyal medya sektöründe artık uzmanlaşmaya doğru gidildiğinin altını çizen Özdemir, “Çok sayıda şirket kuruldu ve kurulmaya devam ediyor. Google’ın Türkiye’de 600’ün üzerinde partneri var fakat birçoğu yetersiz ve özellikle siyaset alanında tecrübesi olmayan partnerler. Yetersiz ajanslarla yola çıkanlar beklenti ve hedeflerine ulaşamıyorlar ve bu sebeple hala birçok siyasetçi dijital reklamcılığa biraz uzaktan bakıyor. İlk deneyimlerini yetersiz ajanslarla yapan siyasetçiler reklama küsüyor, seçmen gözünde de güvenilirliğini kaybediyor. Anteris Group bu gibi kötü deneyimlerin yaşanmaması için 7/24 hizmet veren profesyonel bir kadroya sahip, çok güçlü referansları olan bir ajans haline gelmiş durumda” dedi.

 

“TÜM MECRALARDA KULLANILMASI GEREKEN SİLAHLAR BİRBİRİNDEN FARKLIDIR”

Yaptıkları işi iddialı bir reklam kampanyası planlayan bir siyasetçi üzerinden örnek veren Özdemir, “Nasıl planlanacak bu kampanya? Öncelikle strateji belirlemeniz gerekiyor. Siyasetçi günün sonunda ne istiyor? Gelecek planı ne? Yerel bir siyaset mi düşünüyor yoksa ulusal çapta bir bilinirliğe mi ulaşmak istiyor? Bu verilerin ışığında Dijital bilinirliğimizi hazırlar yola çıkarız. Örneğin ulusal bir bilinirlik hedefleniyorsa Twitter'da daha aktif olur, çözüm ortaklarımız, fenomenlerimiz ile bu mecrada güçlenip, ülkenin ulusal trendlerine uygun içerikler hazırlarız. Yereli düşünürsek belirli bir yaş ortalamasının üzerinde, o demografiye uygun içerikler üretir, gençleri hedeflemek için de Instagram kullanımı üzerine yoğunlaşabiliriz. Tüm mecralarda kullanılması gereken silahlar birbirinden farklıdır. Kısacası müşterilerimizden istediğimiz asıl veri kendilerini nerede görmek istedikleridir” şeklinde konuştu.

 

“SEÇMEN OY VERİRKEN GÜNÜMÜZDE EN ÇOK SOSYAL MEDYA'DAN ETKİLENİYOR”

Sosyal medya yönetimi ve sosyal medya reklamlarının tamamen farklı iki olgu olduğuna dikkat çeken Özdemir, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yönetmek dediğimiz, online itibar yönetimidir. Bir siyasetçi Facebook, Twitter veya Instagram sayfalarını açmış ama bu sayfalara bakmamışsa, örneğin son paylaşım 5-6 ay önce yapılmışsa seçmen gözünde bir güven sıkıntısı oluşuyor. Terkedilmiş bir bina izlenimi oluşuyor. Sosyal medya yönetimi, bu binanın canlı, temiz, düzenli olmasını sağlamak anlamına geliyor. Seçmen oy verirken günümüzde en çok Sosyal Medya'dan etkileniyor. Yorumlar, tweetler, haberler. Bunların da yönetilmesi gerekiyor. Olumlu izlenimin artması için çaba harcanıyor ve başarıya ulaşıldığında bu anketlere ve seçim sonuçlarına yansıyor. Bu durumda Online itibar yönetimi doğru bir kullanım oluyor. Online temizlik olarak da çalışma yapılır ama bu biraz süre alır. Örneğin şu dönemde binlerce kişiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor. Bir kişi, hiç ilgisi olmayan bir konuda yanlışlıkla gözaltına alınırsa bu hemen haber haline getiriliyor ve yüzlerce haber sitesine kopyalanarak yazılıyor. Aynı kişi ertesi gün serbest bırakıldığında bunun haberi yayınlanmıyor. İtibar yönetiminde, arama motorlarında olumlu unsurların öne çıkarılıp olumsuzların arkaya itilmesi için uğraş veriliyor. Zaman alan ve masraflı bir işlem.”

 


Etiket: mersin, tufanözdemir, dijitalpazarlama, anterisgroup

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA