LÜTFİ ELVAN’DAN BARAJ MÜJDESİ




Tarih: 16 Ekim 2020 Cuma 19:02




AK Parti Mersin Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin’de yapımı devam eden Sorgun, Aksıfat ve Pamukluk Barajları bitimi ile ilgili müjdeli tarihleri verdi. Tarım arazilerinin yanı sıra Mersin’in içme suyunu da temin edecek olan Barajlar, bölge insanına ek gelir sağlayacak.

Haber-Gencay OLCAN

ELVAN’DAN PAKDEMİRLİ VE METİN’E TEŞEKKÜR

Sosyal medya hesabından yapımı devam eden Sorgun, Aksıfat ve Pamukluk Barajları hakkında açıklama yapan Elvan, Sorgun ve Aksıfat Barajlarının 2021 yılında, Pamukluk Barajını ise bu sene sonunda tamamlayacaklarını söyledi. Elvan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sorgun ve Aksıfat Barajlarımızı 2021 yılında tamamlayacağız. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin'e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Pamukluk Barajını ise bu yılsonu itibariyle bitiriyoruz. 2021 yılının ilk çeyreğinde su tutmaya başlayacak. Hayırlı olsun.”

 

SORGUN, AKSIFAT VE PAMUKLUK BARAJLAR HAKKINDA

Erdemli ilçesinin 45 kilometre kuzeybatısında, Sorgun Mahallesi'nin güneyinde, Sorgun Deresi (Alata Çayı) üzerinde inşa edilen Sorgun Barajı’nın tamamlanması ile 60 bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Tarsus ilçesinin 30 kilometre kuzeybatısında Berdan Nehri’nin Pamukluk Çayı kolu üzerinde sulama, içme suyu ve enerji maksatlı inşa edilen Pamukluk Barajı tamamlandığında ise 184 bin dekar zirai araziye sulama suyu temin edilecek.  Yine sulama, içme suyu ve enerji üretimi amacıyla Silifke yapımı devam eden Aksıfat Barajı’nın tamamlanması ile hem tarım arazisinin sulanması hem de Silifke ve Erdemli ilçelerine bağlı yerleşim yerlerine içme suyu temini sağlanacak.


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA