Göksu Irmağı’nda rafting keyfi




Tarih: 20 Eylül 2020 Pazar 16:45




Mersin’in Silifke ilçesinden geçip, Akdeniz’le buluşan Göksu Irmağı’nda rafting heyecanı yaşandı.

Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen rafting etkinliğine, Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, Silifke İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü, Silifke Jandarma Karakol Komutanı Bülent Keskinsoy, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç, MHP İlçe Başkanı Levent Nogay katıldı. Mut ilçesinin Hocalı köyünde başlayan rafting heyecanı, Silifke'nin Kargıcak köyünde sona erdi. Heyecan dolu anların yaşandığı rafting etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, bitiş noktası olan Silifke’nin Kargıcak Mahallesi'nde yaptığı konuşmasında, “Silifke ilçemizin bereketli yönlerinden birisini tanıtmak üzere buraya geldik. Silifke ilçemiz bereket üreten topraklardır. Bu berekete de en büyük katkı sağlayan Türkiye’nin en büyük ırmaklarından birisi olan Göksu Nehrindeyiz. Bu ırmak sadece Silifke’nin topraklarını sulamıyor, etrafında ve içinde barındırdığı birçok güzellikleri de bize sunuyor. Yeter ki biz bunun farkında olalım. Bizim amacımız bunu tüm vatandaşlara sunmaktı. Bunu da başardığımızı umuyorum. Göksu Irmağı'nda rafting yapmak diğer ırmaklarda rafting yapmaktan bize göre çok daha güzel. Çamur banyosu yapabiliyorsunuz. Bazı yerlerde yüzebiliyorsunuz. Bazı yerlerde durup Silifke’ye özgü Yörük kültürünün yansımalarını görüp, tadıyorsunuz. Biz burada Silifke protokolü olarak bu özelliğini de ön plana çıkarmak istedik. Bu arada çocukluğumuzu da yaşadık. İlk defa rafting yapıyorum. Gayet güzeldi. Suya düştük, bağırdık çağırdık. Biz herkesi özellikle bu pandemi döneminde, salgın hastalıktan uzaklaşmak ve korunmak için Silifke’nin güzide köşesine davet ediyoruz” dedi. Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok ise yaptığı konuşmasında, “Silifke’nin Göksu Nehri'nde bir rafting programı hazırladık. Silifke Göksu Nehri rafting için uygun bir nehrimiz. Rafting yaparken burada bölge bölge çamur banyolarımız var. Hem de köylülerimiz Yörük çadırlarında sıkma, börek gibi yöresel meyve ve sebzelerimizi satıyorlar. Herkesi Silifke’ye Göksu Nehri'ne raftinge davet ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından bitiş noktasında yer alan Yörük çadırında yöresel ikramların yapılmasıyla program son buldu. (İHA)


Etiket: göksü, ırmağı, rafting

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA