Tarihi kalıntılar arasında çöp topladılar




Tarih: 20 Eylül 2020 Pazar 16:44




Mezitli Belediyesi çalışanları tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan SoliPompeiopolis Antik Kentinde temizlik çalışması yaptı. Belediye çalışanları Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, tarihi kalıntılar arasına atılan atıkları topladı.

Belediyenin farklı birimlerinde görev yapan çalışanların korona virüsü tedbirleri alarak katıldığı etkinlikte çuvallar dolusu atık toplandı. SoliPompeiopolis Antik Kentinin yanı sıra Antik Liman’dan başlayarak Kerim Afşar Parkına kadar olan geniş bir alanda yapılan etkinlikte toplanan çöpler SoliPompeopolis Parkında oluşturulan platformda sergilendi.

ATIKLARDAN MEYDANA GELEN ESERLERİN DE SERGİLENDİĞİ SOKAK SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Aynı zamanda Dünya Temizlik Gününe denk gelmesi nedeniyle böylesi farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini ifade eden Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, “Personellerimizle birlikte parklara, yollara tarihi alanlara atılan çöpleri topladık. Ortaya son derece kötü görüntüler çıktı. Gün boyu farkındalık yaratmak, dikkat çekmek amacıyla bu çöpler sergilenecek” şeklinde bilgi verdi.Mezitli’de son derece hareketli bir hafta yaşandığına vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da açıklamasında, “Dolu dolu geçirdiğimiz Avrupa Hareketlilik Haftamızın, Dünya temizlik Gününe denk gelmesi nedeniyle farklı bir etkinliğe imza atmak istedik. Hep oldukça geniş bir alanı çöplerden arındırırken, yaşanan tahribatını boyutunu gösterebilmek amacıyla da sokak sergisi düzenledik. Umarım ki, açılan bu sergiyi görenler, çalışanlarımızın her gün büyük bir özveriyle bakımını yaptığı, temizlediği parklarımızı, sokaklarımızı, çevremizi daha temiz tutarlar ve çöplerini yerlere atmazlar” dedi. (Haber Merkezi)

 


Etiket: mezitli, çöp, kalıntı, tarihi

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA