“Cumhuriyet Meydanı’nı halkın partisine kapatamazsınız”




Tarih: 26 Kasım 2021 Cuma 17:09




Seçim hazırlıklarına Mersin’de start verecek olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Mersin Mitingi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda yapılabilmesi için basın açıklamasında bulunan CHP Mersin İl Başkanlığı, Mersin Valiliği’nden kendilerine olumlu veya olumsuz bir dönüş olmadığını öne sürdü. Vatandaşlara da mitingle ilgili katılım çağrısında bulunan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Cumhuriyet Meydanını, Cumhuriyetin ve halkın partisine kapatmak gibi bir hadsizliğe tevessül edilmeyeceğini umuyoruz” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, 4 Aralık’ta CHP’nin Mersin’de yapacağı Büyük Mersin Mitingi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenebilmesi talebine karşılık Mersin Valiliği’nden kendilerine olumlu veya olumsuz dönüş sağlanmadığı iddiası üzerine basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Mersin CHP Milletvekili Alpay Antmen, CHP İl ve ilçe yöneticileri ve basın mensupları okudu. Basın açıklamasını okuyan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Valiliğin sessizliğe gömülmesi, Cumhuriyet Meydanı’nda miting talebimizi bu saate kadar yok sayması manidardır. Miting başvurumuzla ilgili olarak bir yerden talimat beklenir gibi bir görüntü verilmektedir. Bu yakışıksız görüntüye bir an önce son verilmesini ve daha önce de mitinglere sahne olmuş Cumhuriyet Meydanı’nın milletin sesine, milletin iradesine açılmasını bekliyoruz. Cumhuriyet Meydanını, Cumhuriyetin ve halkın partisine kapatmak gibi bir hadsizliğe tevessül edilmeyeceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE EKONOMİSİ TAM BİR KAOS İÇİNDE”

Ülke ekonomisin sıkıntı günlerden geçtiğini öne süren Aktay, “Ülke ekonomisi tam bir kaos içinde. Paramızın değeri her gün düşüyor, yoksulluk artıyor, işsizlik büyüyor, üretim ve yatırım yapmak imkansız hale geliyor. Geçinemeyen, insanca koşullarda yaşayamayan milyonların bu gidişe tahammülleri kalmadı. Ekonomiyi batıranlardan çare gelmeyeceğini artık herkes görüyor. Vatandaşımız bir an önce sandığa gidip bu gidişi durdurmak, biraz rahat nefes alabilmek istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, vatandaşın bu çağrısına kulak veriyor. Ekonomiden canı yananlarla meydanlarda buluşuyor” şeklinde konuştu.

“İLK BULUŞMA 4 ARALIK CUMARTESİ GÜNÜ”

İlk CHP mitinginin 4 Aralık Cumartesi günü yapılacağı hatırlatan Aktay, “Gelin, gözleri kendi servetlerinden ve iktidarlarından başka hiçbir şeyi görmeyenlerin gözlerini açalım. Gelin, milletin iradesinden kaçanlara, milletin sesini duyuralım. Vatandaşlarımıza çağrımız budur. Bir çağrımız da Mersin Valiliği’ne olacak.  Mitingimizi Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı olarak gerekli girişimleri usulüne uygun olarak yaptık.  Geçen sürede tarafımıza hiçbir cevap verilmemesi üzerine bir kez daha hatırlatmada bulunduk ancak yine cevap alamadık” diye ekledi.

                                                                                                                            


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA