Baran: “Gönlümü kanun tellerine bağladım”




Tarih: 20 Ekim 2021 Çarşamba 16:35




Kanun Virtüözü Ahmet Baran, kanunun hayatına kattıklarını anlatarak, vereceği konserler hakkında gazetecilere bilgi verdi. Enstrümanı sayesinde 5 kıtadan farklı insanları tanımı fırsatı bulduğunu söyleyen Baran, “Gönlümü kanun tellerine bağlayıp, bu zamana kadar da bini aşkın verdiğim konserle de hem kültürümüzü hem de musiki sanatımızı büyük bir şevkle tanıtmaya gayret eden bir kişiyim” dedi.

Haber – Mehmet Çetin

Senfoni Orkestralarının En Genç Solist Kanunisi, Kanun Virtüözü Ahmet Baran, “Kanun, Tanrı’nın bana verdiği bir çift kanat” diyerek kanunun hayatındaki yerini gazetecilere anlattı. Başarısını hocalarına borçlu olduğunu söyleyen Baran, “Çok değerli, kıymetli hocalarım oldu. Şanslıyım ki böyle müziğin derinliklerine dalmayı öğreten, insanla müzik arasındaki ilişkinin gönül bağıyla kurulacağını anlatan öğretmenlerim oldu, o yüzden ben çok şanslıydım. Öğrencilerimden de benzer şeyleri duyduğum zaman aynı şekilde çok hoşuma gidiyor ve bende bu durumdan çok mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“ENSTRÜMANIM SAYESİNDE FARKLI KÜLTÜRLERDEN DOSTLAR EDİNME ŞANSIM OLDU”

Enstrümanı sayesinde 5 kıtadan farklı insanları tanımı fırsatı bulduğunu söyleyen Baran, “Gönlümü kanun tellerine bağlayıp, bu zamana kadar da bini aşkın verdiğim konserle de hem kültürümüzü hem de musiki sanatımızı büyük bir şevkle tanıtmaya gayret eden bir kişiyim. Tabi enstrümanımı kucağıma aldığım ilk andan itibaren, onunla paylaşacak olan hislerimin pek sonu olmayacağını hissetmiştim. Enstrümanım sayesinde 5 kıtadan farklı farklı insanlar tanıma şansım oldu. Herkes sevilmeyi arzu eder, enstrümanım sayesinde çok farklı kültürlerden farklı dostlar edinme şansım oldu. Belki bu sohbetimizi dinleyen bir dost bizim sayemizde müziğe yönelir. Bir enstrüman çalmak, başka denizlere kürek çekmek olacaktır. Hepimizin kalbinin yankılandığı bir çalgı vardır, yeter ki onu yakalayabilelim. Hayatınızı ne kadar renklendirirseniz, beyninizi o kadar dinlendirirsiniz. Yani elinizde, cebinizde sürekli bir çalgı aletiniz olsun. Kanun gerek görselliğiyle, gerek tınısıyla hem kalbe hem ruha hitap eden ve sihirli bir müzik kutusu. Benim için Kanun’un çok önemli bir yeri var. Tanrının bana vermiş olduğu bir çift kanat. İçimde her zaman var olan, beni içine almasa bile hiç kızamayacağım, hayat boyu hiç kopamayacağım. Kanunla aramızda çok farklı bir bağ var. Çalgını bir ticari araç olarak görürseniz, o zaman sizin çalgınızla bağınız çok sınırlı kalacaktır” diye konuştu.

 

“PANDEMİDE SOSYAL MEDYADAN MORAL KONSERLERİ VERDİM”

Pandemi sürecinde sanatçılar olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını, sosyal medyadan bu süreçte moral konserleri verdiklerini belirten Baran, “Ben pandemi sürecinde hayatımda zaten pandeminin olduğunu fark ettim. Yılda 100 konser düşünün ve sürekli seyahat içerisindesiniz. Pandemi seyahatlerimi tamamen bitirdi. O zaman bir süre boyunca insan ne yapacağını bilemiyor. O zaman zarflarında sosyal medyada moral konserleri vermeye çalıştım ve zamanların üstesinden böylece gelemeye çalıştık. Sosyal medyadan yaptığımız etkinliklerle bir nebze moral olmuş oldu ve müziğin iyileştirici yönünün de olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Pandemide üretim süreci de gelişti. İki tane albüm bitirdim. Bir tanesi ‘Dünyanın Kanunu’ diye gerçekleştirdiğim projem var. Bugüne kadar bütün projelerimi hep Mersin’de gerçekleştirdim, onun dışında yurt dışında çaldığım oldu ama başka şehirlerden çalmadım daha.  Daha önce başka şehirlerde konserler verdim ama kendi projemle daha önce hiç konser vermedim. 2022 yılında pandemi el verirse gidebileceğim bütün şehirlerde, kendi projelerimi götüreceğim bir düzenek kurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“KANUN ÇALMAK BENİM HAYATTA YAPTIĞIM EN İYİ İŞ”

1 Aralık’ta Yenişehir Kültür Merkezi’nde terennüm korosuyla bir konser vereceklerini belirten Baran, “Kanun çalmak benim hayatta yaptığım en iyi iş, ibadetimin bir parçası. Gençlerin cesur olmalarını istiyorum, onaylanma kaygılarının olmasını istemiyorum, ya da işte bu sosyal medyayla beraber gelen onaylanma kaygısı gençlerin en büyük handikabı. Çünkü sosyal medya artık onaylanmayı bekleyeceğiniz bir sosyal medya değil. Bundan 300 yıl önce yaşamış olan Mozart’ın senfonisin altında artık dislike olabiliyor yani sosyal medya mecrasında onaylanmayı beklemek büyük handikap sağlıyor. Beğenen de olacak, beğenmeyende olacak sosyal medyada” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA