Demir: “Mersin’de yüzme bilmeyen herkes yüzme öğrenecek”




Tarih: 27 Temmuz 2021 Salı 14:57




Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde başlatılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Mezitli İlçesine portatif havuz açıldı. Açılışta konuşan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ ile öğrencilerimize yüzme öğreteceğiz. Bakanlığımız tarafından gönderilen beş havuzumuzu 5 ilçemize kurarak yüzme eğitimlerine başladık. Amacımız Mersin’de yüzme bilmeyen herkese yüzme öğretmek” dedi.

Haber – Uğur Özgür

Mersin genelinde daha fazla kişiye ulaşmak için Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Silifke’de portatif havuzlar açıldı. Bu kapsamda Mezitli’de yapılan portatif havuz açılışına Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan, Mezitli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Tay, Mezitli Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu ve MHP Mezitli İlçe Başkanı Kamil Durmuşoğlu katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında 2020 yılında Türkiye’de 100 adet, 2021 yılında 141 adet toplam 241 adet portatif havuz proje kapsamında yüzme öğretmek için hayata geçti. Mersin’de 5 ilçede açılan yüzme havuzları ile birlikte daha geniş kitlelere ulaşılması hedeflenirken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü deneyimli Antrenörleri ve Cankurtaranları eşliğinde yüzme eğitimlerine başladı.

 

“ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN HAYALLERİNE DOKUNMAK”

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında 8-17 yaş arasındaki kız ve erkek öğrenciler yararlanabiliyor. Haftada belirlenen gün ve saatlerde yapılan eğitimler, pandemi kurallarına uygun şekilde veriliyor. Mezitli’deki portatif havuz açılışında konuşma gerçekleştiren Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi kapsamında 8-17 yaş arası öğrencilerin beden eğitimi ve spor dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla hayata geçirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak önceliğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin hayallerine dokunmak. Çocuklarımıza ve Gençlerimize spor, eğitim ve ahlaklarını geliştirmek, kaliteli antrenman yöntemleriyle sportif etkinliklere katılmalarını sağlayarak fiziksel, ruhsal ve düşünsel gelişimlerine katkıda bulunmak, dostluğu, paylaşmayı, rekabeti yaşayarak öğrenmelerini sağlayıp, topluma kişilik sahibi, sağlıklı, bireyler kazandırmak, bağımlılıkla mücadele ederek zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışmak maksadıyla ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ ile öğrencilerimize yüzme öğreteceğiz. Bakanlığımız tarafından gönderilen beş havuzumuzu İl geneli Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Silifke ilçelerimize kurarak deneyimli antrenörlerimiz ve Cankurtaranlarımız eşliğinde yüzme eğitimlerine başladık. Bugün Merkez Mezitli ilçemize kazandırdığımız havuzumuzun açılışını gerçekleştirdik. Bu bağlamda amacımız Mersin’de yüzme bilmeyen herkese yüzme öğretmek. Portatif havuzlarımız Mersinimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA