Türkiye’de açılan masal evleri arasında Mersin’den bir ilk!




Tarih: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 18:11




Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mersin programı kapsamında Ayşe Ecevit Masal Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, “Türkiye’nin her yerinde masal evi açıyoruz ama ilk defa bir deniz fenerinde masal evi açıyoruz ve çok mühim bir boyut bence” dedi.

Barış KÖKSAL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Mersin’de Ayşe Ecevit Masal Evinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış programında Bakan Selçuk’un yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Milletvekilleri, Ayşe Ecevit Masal Evi görevlileri ve basın mensupları yer aldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mersin programı kapsamında önce Tarsus ilçesinde oryantiring eğitimi gören öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Selçuk ardından Yenişehir’de bulunan Barbaros Ortaokulu'nu ziyaret ettikten sonra da tarihi deniz fenerinde kurulmuş olan Ayşe Ecevit Masal Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Masal evinin açılışında konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Türkiye’nin her yerinde masal evi açıyoruz ama ilk defa bir deniz fenerinde masal evi açıyoruz ve çok mühim bir boyut bence. Bu deniz feneri masal eviyle de bir fotoğrafım olsun isterim” ifadelerini kullandı.  

 

“MASAL EVLERİ ÇOCUKLARIN KÜLTÜRLERİNİ ÖĞRENMESİ ADINA ÇOK ÖNEMLİ”

Türkiye’nin her yerinde masal evi açılışlarını yaptıklarını ama ilk defa bir deniz fenerinde masal evi açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Selçuk, “Çok mühim bir boyut bence, bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu deniz feneri masal eviyle de bir fotoğrafım olsun isterim. Bizim UNESCO Türkiye Milli Komisyonuyla beraber Anadolu masalları konusunda, Yörük masalları konusunda, evrensel masallar konusunda, dede korkut masalları konusunda yaptığımız bir çalışma bu. Masal bizim için bir kültürün aktarımında temel araçlardan bir tanesidir ve kültürümüzün zenginliğini çocuklarımıza nasıl aktarabiliriz, bu nasıl gerçekleştirebiliriz diye yaptık bu çalışmaları. Çocuklarımızın masallarla rehabilite olması, çocuklarımızın masallarla iyileşmesi, kendi kültürlerini, değerlerini öğrenmesi çok sahici bir metot olarak karşımıza çıktı ve bütün Türkiye’de, bütün illerimizde ve ilçelerimizde bu konuda açılışlar yapmaya devam ediyoruz. Burada sadece bir masal evi değil aslında bir atölyeler zinciri bir kültür evi burası. Bu çerçevede de yapılan işin aslında 2023 eğitim vizyonumuzda belirtilen çift kanatlı öğrenci, çift kanatlı çocuk geliştirme vizyonuna da çok yakıştığını da ifade edebilirim. Evlatlarımızın kendi kültüründen habersiz yetişmemesi için aldığımız tedbirler arasında çok değerli bir yer tutuyor masal evleri” diye ekledi.

 

“300 BİNE YAKIN ÖĞRETMENİMİZ MASAL ANLATICILIĞI SERTİFİKASI ALDI”

Yaklaşık 300 bine yakın öğretmenin masal anlatıcılığı sertifikası aldığını belirten Bakan Selçuk, “Sertifika alan öğretmenlerimiz masallar konusunda da bir beceri sahibi de olmuş oldular. Hem kendi çocuklarını hem de bu ülkenin evlatlarına bizim masallarımızı paylaşıyorlar. Çocuklar masallarla beraber hayal kurma konusunda müthiş bir mesafe alıyorlar çünkü hayalsiz yaşamak gerçekten mümkün değil, insan hayal ettikçe yaşar ifadesiyle çocuklarımızın hayallerini tetiklemek, hayallerini zenginleştirmek ve bu toplumun değerleriyle bütünleştirmek için bu tür masal evlerine gerçekten ihtiyacımız var. Tüm çocuklarımızın buralardan yararlanıyor olması fırsat adaleti içinde önemli bir imkan sağlıyor bize” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“HAYIRSEVERLERİN DESTEKLERİ MUTLULUĞUMUZU KATLIYOR”

Ziya Selçuk, Mersin Ayşe Ecevit Masal Evi’nin açılmasında destekçi olan Ayşe Ecevit’e teşekkür ederek, “Birçok yerde Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz bu evleri açıyoruz ama bir hayırseverimiz Ayşe Ecevit böyle bir açılışta bize destek oldu. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz. Biz yaptığımızda da mutlu oluyoruz ama hayırseverlerimiz böyle merkezleri yaptıklarında emin olun mutluluğumuz iki katına çıkmış oluyor. Çocuklarımızın potansiyelini geliştirmek için daha fazla motivasyon sahibi oluyoruz. Bizim masal evleri konusunda yapmaya çalıştığımız bu proje aslında çocuklarımız için dersleriyle de alakalı bir takım zenginlikler sağlıyor. Çocukların hayal becerilerinin gelişmesine imkan sağlıyor. Çocuklar yaşam tecrübelerini arttırıyorlar ve deneyim kütüphanelerini zenginleştiriyorlar. Burada sosyal ve duygusal gelişmelerine çok büyük katkılar sağlanıyor. Biz sadece akademik gelişim peşinde değiliz, burada çocukların şahsiyetlerinin gelişmesine, sosyal, kültürel ve duygusal gelişmelerine katkıyı da bir o kadar önemsiyoruz ve bu anlamda da çocuklarımızın çok yönlü gelişmesi bizim için son derece önemli. Burada ortaya konulan faaliyetin Türkiye’ye de örnek oluşturulması ve sayılarının artmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA