Yayalara araba engeli




Tarih: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 16:20




Mersin Akdeniz ilçesinde yaya kaldırımlarına arabaların park etmesi yayaların tepkisine yol açtı. Kaldırımlarda bulunan araçlardan rahatsız olan vatandaşlar cezai işlem uygulanmasını istiyor.

 

Haber – Uğur Özgür

 

Mersin Akdeniz ilçesi karayolları kavşağı D-400 yolu üzerindeki yaya kaldırımları arabaların işgaline uğradı. Kentin birçok yerinde de aynı manzaraların yaşanması vatandaşı zor duruma soktu. Kaldırımlarda arabalar yüzünden adım atacak yerleri kalmayan yayalar park halindeki araçların arasından güçlükle ilerleyebiliyor. Bu durumdan şikayetçi olan ama ellerinden bir şey gelmediklerini dile getiren vatandaşlar bu duruma en kısa zamanda bir çare bulunması gerektiğini belirtti.

 

“YAYA KALDIRIMINDAKİ ARAÇLAR HAYATI ZORLAŞTIRIYOR”

Yaya yollarında park halindeki araçlar yüzünden adım atacak yerleri kalmadığını belirten Cansu Çelik, “Ben 4 senedir bu mahallede yaşıyorum ve buradan her geçtiğimde bu durumla karşı karşıya kalıyorum. Bu duruma bir çözüm bulunmuyor. Arabalar yüzünden adım atacak yer kalmıyor. Kaldırımlar arabalarla dolu olduğu için çoğu zaman ana yoldan yürümek zorunda kalıyorum. Bu sadece burada karşılaştığım bir sorun değil. Çoğu yerde aynı durumla karşılaşıyorum. Yaya kaldırımındaki araçlar hayatı zorlaştırıyor” dedi. Park halindeki araçlar yüzünden engelli vatandaşlarında zor anlar yaşadığını sözlerine ekleyen Çelik, “Bu araçların kaldırımda park halinde olması benden ziyade engelli vatandaşları daha çok etkiyor. Onlar nasıl geçecek bu araçların içinden? Buralara araçlarını park edenler insanları hiç mi düşünmüyor? Artık kaldırımlardan araçlar olmadan özgürce yürümek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“KALDIRIMDAKİ ARAÇLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANMALI”

Kaldırımlardaki araçlar yüzünden kaldırımda rahatça yürüyemediklerini söyleyen ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Araçlar yüzünden kaldırımdan geçemiyoruz. Zıplayarak geçmeye çalışıyoruz. Kaldırımlara araç park edenler önce uyarılmalı ama hala park etmeye devam ediyorsa cezai işlem uygulanmalıdır. Bazı şoförler bu duruma çok dikkat ediyor, yayalara yol veriyor. Bu durum engelli vatandaş, yaşlılar için çok zor. Bu durum için tekrar söylüyorum trafik polisleri görevini yerine getirmeli ve cezai işlem uygulamalıdır” dedi.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA