Berk: “Günün sonunda Türkiye’nin kazandığını bilmek onur verici”




Tarih: 18 Temmuz 2021 Pazar 13:27




Ajans Mark Kurucusu Akredite KOBİ Danışmanı Tülin Berk ile iş hayatına nasıl başladığını ve gelinen noktada verdikleri hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunarak, “Birçok yerde hizmet veriyoruz. Tamamlanan projede istihdama katkı sağladıkları personel sayısının 5 binin üzerinde. Günün sonunda Türkiye’nin kazandığını bilmek ise, inanılmaz onur verici” dedi.

Haber- Barış Köksal

Ajans Mark Kurucusu Akredite KOBİ Danışmanı Tülin Berk ile iş hayatına nasıl başladığını ve gelinen noktada verdikleri hizmetler hakkında gazetecilere konuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü 2004 yılında mezun olan Berk, bankacılık ve sağlık sektöründeki deneyimlerinden sonra girişimcilik ruhu ile mezuniyetten 2 yıl sonra, 2006 yılında kendi işletmemi kurarak ticari faaliyetlerime başladığını söyledi. Ajans Mark şirketi olarak faaliyete ilk başladığı yıllarda ağırlıklı olarak reklam ajansı faaliyetlerinde hizmet verdiğini belirten Berk, “Zaman ilerledikçe hizmet verdiğim, ticari firmaların finansal danış­manlık ve yatırım faaliyetleri konularında da proje danışmanı olarak eğitimini aldığım, uzmanlık alanını da ekleyerek firma ticari faaliye­tini LTD. ŞTİ olarak devam ettirmekteyim. 05/02/2019 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmeliğe istina­den Kobi Danışmanı Seviye 6 Mesleki Yeterlilik Sınavı sonrası belge almaya hak kazanarak akredite olan kişiler KOBİ Danışmanlık Mesleğini yapabilecekti. Mesleki Yeterlilik Kurumunun belgeli meslekler olarak değerlendir­meye başladığı KOBİ Danışmanlığı ile ilgili MYK Akreditesi olmayan kişiler bu projelerde profesyonel hizmet veremeyecekti. Ben de süre­ci başarılı şekilde tamamlayarak, Akredite KOBİ danışmanı oldum” şeklinde konuştu.

“HAREKETLİ, SONUÇ ODAKLI VE KENDİ TAKIMIMI KURMA İSTEĞİM ŞİRKET KURMAMI SAĞLADI”

Mersin Ticaret Odasında 31 Nolu İşletme Destek Hizmetleri Meslek komitesi üyesi, TOBB Mersin Kadın Girişimciler Grubu üyesi de olan Berk, çalışma hayatına üniversite öğrencisiyken başladığını belirtti. Berk,  Genel Müdürlüğü İzmir’ de olan Tarişbank‘ta, 3 bin kişi arasından seçilerek, Bankanın Genel Müdürlüğü’nde çalışan en genç, iş insanı oldum. Bankacılı­ğın dokusunu sevemedim. Hareketli, sonuç odaklı ve kendi takımımı kurma isteğim mezun olduktan sonra Mersin’e dönerek kendi şirketimi kurmamı sağladı” dedi. Ajans Mark Danışmanlık olarak yaptıkları projelerden de bahseden Berk, “TKDK - IPARD Projeleri, KKYDP Projeleri, Yatırım Teşvik, Kosgeb; Girişimcilik, AR-GE, Yurt Dışı Pazar Destek, Tekno Yatırım Projeleri, AB projeleri, Kalkınma Ajansı projeleri hazırlayarak bölgenin gelişmişlik düzeyine katkı sağlamaktayız.  Mersin ve bölgede, hem reklam danışmanlığı, hem de yatırım ve teşvik danışmanlığı yapabilmemiz, bizi sektörde yer alan diğer danış­manlık firmalarından daha avantajlı hale getirmektedir. Baskı altınday­ken bile, son teslim tarihine kadar sıkı bir şekilde çalışabilmek sanırım en sevdiğim özelliğim. Hibe ve fon sağlamak adına hazırlanan tüm projelerde; senaryo oluşturmak, öngörülü ve tedbirli hareket ederek planlama yapmak, disiplinli ve kararlı olmak, çoklu hareket etmek. Sanırım meslek özelliğimizin olması yanında karakteristik özelliğim oldu” diye konuştu.

“E- İHRACATTA Kİ PAZAR PAYIMIZDA YÜZDE 1,5‘LUK BİR BÜYÜME HEDEFLEMEKTEYİZ”

Ailesinin desteğini her zaman yanında hissettiğini söyleyen Berk, “Yatırım ve Teşvik Danışmanlığı; termin sürelerine bağlı olan, belirli zamanlarda açılan, çağrı dönemlerinde yoğun, uzun süreli çalışma ve görüşmeler gerektiren; finansal analizler hazırlamanızı gerektiren, disiplinli ve kararlı çalışmaya her daim hazır olmanızı gerektiren bir meslektir. Doğal olarak bu sürelerde ailemin desteği olmasaydı, sanı­rım bu gün bu başarı olmazdı” dedi. Berk, şirketin gelecek yatırımlarından da söz ederek, ihracat yapmanın zorunlu olduğundan bahsetti. Berk, “Gayrimenkul yatırımlarına önem veriyoruz. İhracat yapmazsak bü­yüyemeyiz. İhracat özellikle E- ihracat, şirket olarak da büyük önem verdiğimiz konular arasında. Pandemi döneminde birçok şirkette bunu anladı. Hazırladığımız; KOSGEB yurtdışı pazar destek ve Ticaret Bakanlığı’nın ihracat destekleri programında mutlaka firmalarımıza E-İhracat yazılımını hibeli devlet desteği ile almalarını sağlıyoruz.  E- İhracat sürecine daha vakıf olabilmek adına E- ihracatı şirket olarak yapmaktayız. Ajans Mark olarak ufak tefek ihracatımız var ve devam etmektedir. İlk 5 yıl içinde, E- ihracatta ki pazar payımızda yüzde 1,5‘luk bir büyüme hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

“YATIRIM VE TEŞVİK DANIŞMANININ ASLINDA BİR OYUN KURUCUDUR”

Yatırım ve Teşvik Danışmanının aslında bir oyun kurucu olduğunu ifade eden Berk, “Takımı gerekli şekilde koordine eder, kısa- orta- uzun vadeli planları belirler, olası tehditleri öngörür ve tedbirler alır. Yatırımın doğru zama­nını belirleyerek ulusal ve uluslararası hibe destekleri ile firmanın daha güvenli hareket etmesini sağlar. Yaklaşık iki senedir içinde olduğumuz pandemi döneminde Yatırım ve Teşvik danışmanlığı daha çok önem arz etti. Zaten Avrupa’da çok saygın ve gerekli görünen mesleklerdendir. Bir kesim verdiğimiz hizmetin değerini bilirken, bir kesim altının değerini sarraf bilir misali, anlayamamaktadır. Ya da ulusal ve uluslararası hibe ve fonlardan hiç haberi olmamaktadır” şeklinde konuştu. Pandemi öncesinde Ege İhracatçılar Birliği, Hatay İhracatçılar Birliği ve MTSO’da bilgilendirme sunumları ile konuşmacı olarak yer aldığını, pandemide de Zoom toplantıları şeklinde sunumlarına devam ettiğini söyleyen Berk, “Pandemi döneminde devletin tekstil sektörüne, Koruyucu Elbise ve Koruyucu Maske üretimine hibe vermesi ile hazırladığımız projelerle, bölgede tekstil sektörünün yüzde 30 büyümesine katkı sağladık. İlerleyen zamanlarda danışmanlık sektörümüzün büyüyerek, daha da iyi noktalara geleceğine inancım tamdır. Yatırım ve Teşvik danışmanı olarak;kendi sektörüme kattığım değerden ziyade ekonomiye kattığım değerden bahsetmek daha doğru geliyor bana. Nitekim ekonomi­ye kazandırdıklarımızla, istihdamın, üretimin ve ihracatın artmasına gözle görülür katkılar sağladık” dedi.  TKDK - IPARD Projeleri, KKYDP Projeleri, Yatırım Teşvik, KOSGEB; Girişimcilik, AR-GE, Yurt Dışı Pazar Destek, Tekno Yatırım Projeleri, AB Projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri ile Adana, Mersin, Batman, Mardin, Eskişehir, Gaziantep, İzmir hizmet verdikleri bölgeler olduğunu ifade eden Berk, tamamlanan projede istihdama katkı sağladıkları personel sayısının 5 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

“EN DEĞERLİ ALICININ SİZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN”

“Günün sonunda Türkiye’nin kazandığını bilmek ise, inanılmaz onur verici” diyen Berk, iş hayatına yeni başlayanlar için de önerilerde bulundu. Berk, “Klasik cevap gibi olacak ama ‘Kendinize güvenin… Ama gerçekten güvenin’ derdim ve sonra şöyle devam ederdim:  Kendi hayatınızın kahramanı olun. Eğer bir şeyi başaramadıysanız, bu kendinizin ördüğü duvarın eseridir bu. Düşüp kalkmaktan, başa­rısız olmaktan en önemlisi denemekten ve daha iyisini yapmak adına kendinizle yarışmaktan asla vazgeçmeyin. Bana ailemin öğrettiği her ne işin olursa olsun, sen yaptığının en iyisini yap. Kimsenin seni takdir etmesine ihtiyacın yok. Sen yaptığını beğenirsen, herkes beğenir.  En değerli alıcının siz olduğunu unutmayın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA