ATHİB, ihracat performansına destek sağlayan 46 üyesine ödüllendirdi




Tarih: 18 Haziran 2021 Cuma 14:05




Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB), 745 milyon dolarlık ihracat performansına en fazla destek veren 46 üyesine ödül takdim etti. ATHİB’in 2020 Yılında En Fazla İhracat Yapan Firmaları Ödül Töreni adı altında gerçekleşen etkinlikte konuşan ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan, “ATHİB olarak daha çok üretmek, daha yenilikçi ürünleri nihai tüketiciye sunmak ve dünyada tercih edilen tekstil ihracatçısı ülke olmak istiyoruz” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

ATHİB, 2020 yılında gerçekleştirilen 745,3 milyon dolarlık ihracat performansına en fazla desteği veren 46 üyesini ödüllendirdi. Akdeniz Bölgesi’nde 2020 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren tekstil firmaları listesinde ilk üç sırada Boyteks, Filpa Ambalaj ve İskur Mensucat yer aldı. ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan ve Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç, başarılı tekstil ihracatçılarına plaketlerini takdim etti. 

“ÜLKE EKONOMİSİNE 745,3 MİLYON DOLAR DÖVİZ KAZANDIRDIK”

Pandemi nedeniyle ertelenen 2019 ve 2020 Yılları Olağan Genel Kurul Toplantıları ve 2020 Yılı Başarılı Tekstil İhracatçıları Ödül Töreni, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) merkez binasında gerçekleştirdi. 2020 Yılında En Fazla İhracat Yapan Firmaları Ödül Töreni’nin ardından ise 9. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Ödül Töreni yapıldı. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yetkililerinin de katıldığı toplantıda genel kurul üyelerine hitap eden ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan, koronavirüsün etkili olduğu 2020 yılında hükümetin sağladığı destekler ve kolaylaştırıcı uygulamalar sayesinde ihracatın devamlılığını sağladıklarını ve ülke ekonomisine 745,3 milyon dolar döviz kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

“ZORLU REKABET ŞARTLARINDA PAZAR PAYIMIZI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ

Türkiye’nin kalkınmasında itici gücün ihracat olduğunu ve devlet desteklerinin katlanarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Fatih Doğan, “ATHİB olarak daha çok üretmek, daha yenilikçi ürünleri nihai tüketiciye sunmak ve dünyada tercih edilen tekstil ihracatçısı ülke olmak istiyoruz. Küresel pazarlardaki zorlu rekabet şartlarında pazar payımızı artırmak adına özgün tasarımlar üretmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

ATHİB ÜYELERİNE PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın devamında düzenlenen törende 2020 yılında en yüksek ihracat rakamlarına ulaşan ATHİB üyeleri plaketle ödüllendirilerek, ATHİB Başkanı Fatih Doğan, birinci sıradaki Boyteks’in ödülünü Mahmut Halit Kılıç’a, ikinci sıradaki Filpa Ambalaj’ın ödülünü Salih Sütcü’ye, üçüncü sıradaki İskur Mensucat’ın ödülünü İbrahim Serhat Gültekin’e takdim etti. 2020 yılında başarılı olan ve plakete layık görülen diğer tekstil firmalarının temsilcileri de ödüllerini Başkan Fatih Doğan ve Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç verdi.

LİSTEDE YER ALAN FİRMALAR AÇIKLANDI

ATHİB’in 2020 Yılı Başarılı Tekstil İhracatçıları listesinde şu firmalar yer aldı: Boyteks Tekstil, Filpa Ambalaj, İskur Mensucat,  Orta Anadolu Ticaret, İskur İplik Kumaş Mensucat, Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri, Şirikçioğlu Pazarlama, Kıvanç Tekstil,  Mem Pazarlama, Gözek Tekstil, İnşirah Pazarlama, Küçükler Tekstil, Almer Tekstil, Ulusoy Tekstil, Elit İplik, Teknomelt Teknik Mensucat, Milkay Teknik Tekstil, Beşler Tekstil, Hatfil Tekstil, His Tekstil, Bosforo Tekstil,  ÇMS Pazarlama, Bakırlar Tekstil, Abecotton Tekstil, Pidok Plastik Sanayi, Filesan File Çuval Sanayi, Palmiye Dokuma İplik Tekstil, Baktıroğlu Orman Ürünleri Mobilya ve Tekstil Sanayi, Oğuz Tekstil, İlbeyli Tekstil, Esra Tekstil, Zirve Tekstil, Atlas Denim Tekstil, Başyazıcıoğlu Tekstil, Karsu Tekstil, Arseteks Tekstil, Odak Ambalaj, Çalık Denim Tekstil, Kaliteks Vatka Keçe, Çetinkaya Mensucat, BT Enerji Tekstil, Isparta Mensucat, Texhong Textile, Halis Öcal Tekstil, Narteks Tekstil, Dempo Gıda ve Ambalaj.  


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA