Gültak, Kütüphaneler Haftası’nı kutladı




Tarih: 1 Nisan 2021 Perşembe 14:58




Başkan Gültak, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında; cep telefonu ve tablet gibi cihazlara bağımlı olan gençler ve çocuklara kitap okuma alışkanlığının mutlaka kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, her yıl 29 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında, çeşitli etkinliklerle kutlanan ve bu yıl bu yıl 57’ncisi gerçekleşen ‘Kütüphaneler Haftası’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında; Türkiye’de, kitap okuma alışkanlığının istenen seviyede olmadığına dikkat çeken Başkan Gültak, özellikle son yıllarda cep telefonu ve tablet gibi cihazların, çocuklar ve gençler arasında aşırı kullanımı nedeniyle de bu hedefin önüne yeni engeller çıktığına işaret etti.

“AKDENİZ’E YENİ KÜTÜPHANELER KURUYOR, OKUL KÜTÜPHANELERİNİ YENİLİYORUZ”

Okuyan, düşünen ve eleştirebilen nesillerin, başarılı bir ülke hedefi ve güzel bir geleceğe ilerleyebileceğine işaret eden Gültak, “Belediye olarak, Akdeniz sınırları içerisinde bulunan okullarımızın kitaplık ve kütüphanelerini yeniliyoruz. İhtiyacı olan okullarımıza da kütüphaneler yapıyoruz. Ayrıca geleceğe kazandırdığımız Tarihi Mersin Evleri’nin de bir odasını mutlaka kütüphaneye çeviriyoruz. Yine mahalle evlerimize yeni kitaplıklar kazandırırken, uygun parklarımızın bir bölümüne de mahalle sakinlerinin faydalanması için yeni kitaplıklar kuruyoruz. Böylelikle kitapları, kütüphaneleri; insanlarımızın gündelik yaşam alanlarına inşa ediyoruz. Amacımız, insanlarımızın diledikleri kitaplara ücretsiz erişimlerini sağlamanın yanında, toplumumuzda kitap kurtlarının sayısını da hedeflenen seviyelere yükseltmektir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 


Etiket: akdeniz, gültak, eğitim, kütüphane

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA